Tennis

Khromatxeva venç Rus (1) i s’endú el títol en el Solgironès del CT la Bisbal

La russa Irina Khromatxeva ha fet valer la seva màgia avui en la final de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que s’ha disputat al CT bisbal, i ha fet saltar la banca davant de la neerlandesa Arantxa Rus (1): 6-4, 1-6 i 7-6 (8). El partit ha estat molt vistós i ha estat seguit per centenars d’aficionats que han omplert les graderies. Entrenada pel maresmenc Julian Alonso, Rus, de 30 anys, és la 86a del rànquing mundial i sortia de clara favorita, però la varietat de cops de la seva rival l’ha acabat obnubilant. Khromatxeva, de 26 anys, és la 568a però el 2017 era la 89a i farà un ascens brutal en el rànquing.

La teranyina de recursos de la russa, amb boles altes, globus, cops tallats i mirant sempre de dur la rival a la xarxa, ha fet mal a la neerlandesa en el primer set. Però Khromatxeva ha abusat de les deixades, amb continus errors, en el segon parcial i la fortalesa física i seguretat des del fons de Rus s’ha imposat. Un trencament en el segon joc li ha aplanat el camí. Amb la neerlandesa a tota màquina i Khromatxeva cada cop més desconnectada, Rus ha signat un nou break tot just en el primer joc del tercer set. Ha confirmat el 2-0 amb el seu servei i ha esmicolat altre cop el servei rival en blanc (3-0), el que semblava el principi del final. Però la russa ha reaccionat (3-2) retallant un trencament i en el vuitè joc ha endinsat el partit a una nova dimensió (4-4), amb el seu bon revés i molta ma per trencar el ritme més homogeni de Rus. Quan pitjor ho estava passant la màxima favorita, ha fet un cop de puny damunt la taula i ha trencat en blanc el servei de Khromatxeva (5-4). Però ha perdut el seu servei també en blanc (5-5) en el marc d’un partit descontrolat i molts nervis. La russa ha superat el torn de servei situant-se per davant per primer cop en el parcial (5-6). Sigui com vulgui, el títol s’ha decidit en un tie-break en què Khromatxeva s’ha vist de seguida amb un 2-0 en contra, però ha remuntat el vol i ha tancat en la quarta pilota de partit amb una doble falta de la neerlandesa, que n’havia desaprofitat una..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)