Natació

Cata Corró, a la final de 400 m estils

La nedadora d’Inca del CN Sabadell competirà aquesta tarda al Duna Arena de Budapest amb el sisè millor registre (4:43.49) i amb l’estrella hongaresa Katinka Hosszu com a gran favorita

Cata Corró (CN Sabadell), classificada per a la final de 400 m estils, ha estat una de les protagonistes de la delegació catalana en la sessió inaugural de la natació en línia de l’europeu de Budapest. Corró s’ha guanyat la plaça per a la final d’aquesta tarda (18 h) amb el vuitè registre (4:43.49), però a efectes reals és el sisè perquè davant seu han quedat quatre hongareses i només dues de cada federació poden competir en la prova definitiva. Amb la local Zsuszanna Jakabos com a referència en el carrer 6, la nedadora d’Inca ha passat el parcial de papallona en tercer lloc (1:02.83) i quart en l’esquena (2:55.16), però en la braça i el crol ha perdut pistonada i ha ocupat el cinquè lloc final de la seva sèrie. “No ploro perquè estic molt cansada. Estic superemocionada de tornar a nedar una final perquè m’ha costat molt arribar fins aquí. M’he mort com mai. Sabia que Jakabos em superaria en el crol perquè s’estava jugant la plaça amb les altres hongareses, però penso que aquesta tarda puc millorar una mica. Fer 4:43 pel matí, que és la meva segona millor marca de la temporada, és per estar contenta”, ha comentat Cata, que al març de 2020 va ser sotmesa per tercera vegada d’una intervenció d’un tumor al cap. La marca mínima per assistir als Jocs és de 4:38.53 i la final està programada per a les 6 de la tarda. El millor registre de les finalistes ha estat per a l’estrella magiar Katinka Hosszu (4:37.42).

Lidón Muñoz, a les semifinals de 50 m lliures

També ha complert les expectatives la nedadora castellonenca del CN Sant Andreu Lidón Muñoz, que s’ha guanyat el bitllet per a les semifinals dels 50 m lliures (18.17 h) amb el catorzè registre (25.01). La seva sèrie, que ha dominat la neerlandesa Ranomi Kromowidjojo (24.24), ha estat la més ràpida. La també nedadora del CN Sant Andreu Alba Guillamon ha rebaixat la seva marca personal en els 100 m papallona (1:00.77), que li han servit per ocupar el 31è lloc en les sèries matinals.

En els 400 m lliure, el nedador extremeny del CN Terrassa Miguel Duran s’ha classificat en el 28è lloc de les sèries matinals amb una marca de 3:54.72. La representació de nedadors de clubs catalans en aquesta primera sessió matinal a Budapest s’ha completat amb Joan Ballester (CE Mediterrani), 57è en 100 m braça amb 1:02.76. Ballester tindrà una altra oportunitat dimecres en els 200 m braça, una distància que s’adiu més a les seves característiques. Els 100 m braça és una de les proves amb més nivell del campionat i en les sèries matinals el recordista mundial, el britànic Adam Peaty, ja ha començat a marcar territori (58.26).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)