Atletisme

Mechaal i Guerrero lideren la nòmina catalana en l’europeu de seleccions

També estan convocats Bernat Erta, Pol Retamal, Sara Gallego, Laura Redondo, Jaël Bestué i Àngel Torrero, debutant en una convocatòria internacional absoluta

Adel Mechaal (3.000 m) i Esther Guerrero (800 m) encapçalen la nòmina d’atletes catalans convocats per la federació espanyola pel campionat d’Europa de seleccions, que es disputa entre el 29 i el 30 de maig a l’estadi de Silesia, a Chorzow (Polònia), el mateix escenari on fa algunes setmanes es van organitzar els relleus mundials. De fet, també són a la llista Bernat Erta (4x400 m), que a Chorzow va certificar la plaça olímpica en el relleu mixt, Pol Retamal (4x100 m) i Sara Gallego (400 m tanques), que també van competir a la ciutat polonesa l’1 i 2 de maig. També són a la convocatòria Laura Redondo (martell) i Jaël Bestué (4x100 m), que el cap de setmana passat va reaparèixer després d’una operació del labrum del maluc i de vuit mesos de rehabilitació. La tornada no podia ser més esperançadora, amb un registre de 23.70 en els 200 m en la jornada de lliga disputada a Pamplona i que la col·loquen com a líder estatal de l’any en la distància. La gran novetat en la llista és la presència del jove de 20 anys Àngel Torrero (alçada), primer del rànquing espanyol amb 2,16 m, que farà el seu debut internacional en una competició absoluta.

Pel que fa la competició, Polònia, a més de ser l’amfitrió defensa el títol assolit fa dos anys a Bydgoszcz, on Espanya va ser sisena. Els altres participants són França, Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, Ucraïna i Portugal.

Galimany, a la copa d’Europa de 10.000 m

D’altra banda, la vallenca Marta Galimany (Adidas), que està preparant la marató dels Jocs de Tòquio, ha estat seleccionada per a la copa d’Europa de 10.000 m, el 5 de juny a Birmingham. La fondista catalana va assolir el 10 d’abril el subcampionat espanyol de la distància amb un registre personal de 33:11.41.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)