Ciclisme

Egan Bernal (Ineos) amplia el seu avantatge en la sorra

El colombià treu més de dos minuts a Evenepoel i Vlasov és ara segon en la general a 45 segons

Mauro Schmid (Qhubeka) ha guanyat l’onzena etapa del Giro, de 162 quilòmetres, amb 35 dels darrers 70 en trams de pista sense asfaltar que han permès Egan Bernal (Ineos) ampliar el seu marge a la general, amb menció especial a la davallada de Remco Evenepoel (Deceuninck).

El vencedor del Tour el 2019 ha entrat a 3:09 del suís de 21 anys i ha tret 23 segons a Vlasov (Astana), que ara és segon a 45 en la general. Marc Soler ha cedit 1:59 i Evenepoel 2:08.

L’escapada del dia ha comptat amb onze homes que, en l’inici del primer tram de sorra a 70 quilòmetres per a l’arribada, comptava amb 14 minuts i mig sobre el pilot. L’aproximació dels favorits al primer tram de sorra ha fet caure en dos minuts la diferència.

Filippo Ganna i el mallot rosa Egan Bernal (Ineos) han fet que la diferència baixés d’11 amb la seva aparició al davant del grup, sempre amb Marc Soler (Movistar) ben ubicat i amb Peter Sagan (Bora) agafant el control després d’un revolt en fals de Ganna.

El segon tram d’sterrato ja tenia un desnivell considerable i sense Ganna ni Sagan d’animadors, Evenepoel (Deceuninck) i Simon Yates (BikeExchange) han tornat a quedar-se en segon terme, però sense tallar-se, i amb els Astana encapçalant el grup perquè Vlasov, tercer a la general, no patís com en el primer sector de sorra.

El tercer sector, a 20 quilòmetres per acabar, ha confirmat la tendència d’Evenepoel tancant el grup de favorits, una circumstància que ha provocat l’acceleració en primera persona d’Egan Bernal i el pertinent mig minut de desavantatge, que superava el minut acabat el tram i amb el belga havent mostrat nerviosisme –s’ha arribat a treure l’auricular– sol i amb Almeida deixant-lo per moments.

La diferència a 10 quilòmetres entre el cap de cursa i els favorits era de 5 i mig a 9 quilòmetres, quan Marc Soler (Movistar) s’ha posat al davant de Bernal però el contraatac de Vlasov l’ha deixat tancant el grup mentre Alessandro Covi (UAE) i Mauro Schmid (Qhubeka) es quedaven sols a l’escapada.

Els Education First han eliminat Nibali, Soler i Ciccone, Vlasov s’ha endut Bernal a roda i, el mallot rosa, l’ha deixat per marxar sol a 4 quilòmetres de l’arribada amb els dos del davant a 3:40.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)