Handbol

A Colònia per la via ràpida

Handbol. El Barça, letal al contraatac, desarma el Meixkov Brest amb una velocitat de vertigen i deixa l’accés a la final a quatre encarrilat amb un primer temps espectacular (21-13)

Barça 40 Brest 28

BARÇA:Gonzalo (1); Aleix (6, 2 p.), Mem (5), Fábregas (3), Petrus, N’ Guessan (1), À. Pascual (3) –set inicial–; Möller (p.), Pálmarsson (2), Dolenec (3), Makuc (2), Mortensen (7, 2 p.), Janc (5), Lángaro, Sorhaindo i Frade (2).MEIXKOV BREST:Pesic; Vailupau (7, 3 p.), Vranjes (2), Skube, Malus (2), Santalov, Yurynok (1) –set inicial–; Usik (p.), Shumak (4), Obranovic (5), Budzeika (1), Razgor (3), Viarheichyk (1), Baranau (1), Silko (1) i Tamashuk.PARCIALS:2-2, 7-5, 9-7, 13-9, 18-12, 21-13; 23-16, 27-18, 30-20, 33-21, 37-24 i 40-28.ÀRBITRES:Horvath i Marton. Exclusions: À. Pascual (9’), Sorhaindo (46’), per part del Barça; i Yurinok (8’) i Sumak (42’), per part del Meixkov Brest.PÚBLIC:Uns 874 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça va buscar el camí més curt i ràpid per arribar a la final a quatre de Colònia per novena vegada en dotze edicions. Després de quinze minuts d’intercanvi de gols, el conjunt blaugrana va ajustar la defensa i, a còpia de contraatacs, va sentenciar la tornada de quarts de final contra el Meixkov Brest a la mitja part (21-13). A l’anada ja havia vençut per 29-33. Xavi Pascual va ser ovacionat en la presentació i el seu equip li va oferir el seu millor regal, amb una exhibició en tota regla per segellar l’accés al Lanxess Arena (el 12 i 13 juny) amb un full de resultats immaculat, amb divuit victòries en divuit partits.

En la posada en escena, dos contraatacs d’Aleix Gómez ja van ser tota una declaració d’intencions. En un primer moment, però, el Meixkov Brest replicava les embranzides blaugrana amb l’efectivitat de Mikita Vailupau (6 gols en 18’) des de l’extrem. El Barça va anar ajustant la defensa i amb ràpides transicions va anar guanyant terreny al seu rival. Raúl Alonso va demanar temps mort quan el conjunt català ja manava per 13-9. Les consignes del tècnic madrileny no van donar resultat. Al contrari, va ordenar atacs amb set jugadors, i va ser pitjor el remei que la malaltia. El conjunt blaugrana no va deixar de recuperar pilotes i marcar a porteria buida. El parcial a la mitja part ja era prou demolidor i tancava qualsevol esperança de remuntada per part de la formació bielorussa.

Després de la represa es va mantenir la mateixa tònica. El Barça no aixecava el peu de l’accelerador i feia gaudir de valent l’afició, amb canonades de Mem els fly d’Aleix Gómez, després d’una gran assistència de Pálmarsson, o els set gols de Mortensen. Gonzalo també es va sumar a la festa i va ser capaç d’aturar tres penals consecutius a l’infal·lible Vailupau. El Barça es guanyava el bitllet per a Colònia amb un xou de primera i s’afegia al Nantes, que en l’altre partit de la jornada va fer bons els quatre gols de renda (32-28), tot i perdre a Veszprém per 32-30. Dimecres ja havien certificat la seva classificació el París Saint-Germain i l’Aalborg, que serà a la final a quatre per primer cop.

LES REACCIONS

Era un partit especial perquè són molts records, però la vida continua. M’ha sabut greu pels que no han pogut jugar per lesió
Nom
càrrec
Aquest equip sempre s’hi deixa la pell. El nostre contraatac ha estat fantàstic
Xavi Pascual
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)