Ciclisme

El Zoncolan, la sacsejada

Ciclisme. Dia gran per a Fortunato, amb Bernal ampliant l’avantatge en la general del Giro, en què el segon és l’únic que ataca: Simon Yates

Lorenzo Fortunato (Eolo) va ser l’heroi del dia en l’etapa que tenia el Monte Zoncolan com a colofó, en la primera victòria de l’equip d’Alberto Contador i Ivan Basso. També el primer dia gran per al ciclista nascut a Bolonya (1995), el més fort i ambiciós de l’escapada. És clar que qui va sortir amb el botí més gran de la mítica arribada és Egan Bernal, que amplia l’avantatge en la general. El colombià va ser l’únic a aguantar l’atac de Simon Yates (BikeExchange), a qui va superar en els darrers metres. I el derrotat, una dia més, el que era l’alternativa a Bernal com a gran favorit, Remco Evenepoel (Deceuninck). Fins al punt que demà pot ser el seu darrer dia en la cursa si les sensacions no milloren, com assegura el patró de l’equip belga Patrick Lefevere.

Els Astana van marcar el ritme de l’etapa en el descens del port de segona, el Monte Rest, deixant tallat Evenepoel i amb Bernal ben col·locat. L’Ineos es va posar al davant del grup de favorits amb la fuga a 8 quilòmetres de l’arribada. Fortunato ho va provar a 2 i quan Evenepoel es va començar a despenjar en la darrera ascensió, Simon Yates (BikeExchange) va atacar i el mallot rosa va ser l’únic capaç de seguir-li la roda, per superar-lo després i ampliar l’avantatge sobre la resta de candidats.

Etapa 14 (205 km)
1r L. Fortunato (Eolo) 5h17:22
2n. J. Tratnik( Bahrain) a 0:26
4t E. Bernal (Ineos) a 1:43
6è S. Yates (BikeExchange) a 1:54
10è D. Caruso (Bahrain) a 2:22
16è A. Vlasov (Astana) a 2:55
17è A. Pedrero (Movistar) a 3:07
19è R. Evenepoel (Deceuninck) a 3:13
General
1r E. Bernal (Ineos) 58h30:47
2n S. Yates (BikeExchange) a 1:33
3r D. Caruso (Bahrain) a 1:51
4t A. Vlasov (Astana) a 1:57
5è H. Carthy (Education First) a 2:11
6è E. Buchmann (Bora) a 2:36
7è G. Ciccone (Trek) a 3:03
8è R. Evenepoel (Deceuninck) a 3:54
29è A. Pedrero (Movistar) a 35:03
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)