Ciclisme

La traca final

Ciclisme. Bettiol s’imposa en l’última etapa de transició abans que Bernal iniciï la defensa en dues grans etapes de muntanya

El Giro afronta el seu tríptic final –dues etapes de muntanya i la contrarellotge de Milà– amb un panorama favorable al líder, Egan Bernal (Ineos), tot i els símptomes de debilitat que va donar dimecres. El colombià afronta dues etapes de muntanya amb final en alt, avui Alpe di Mera (1a) i demà Alpe Motta (1), amb l’objectiu de mantenir la diferència de més de dos respecte als rivals de cara a l’última jornada. Només un defalliment total podria condemnar-lo. La lluita pel segon lloc, entre Caruso i Simon Yates (1:02 de diferència), està del tot oberta.

Coneixent el que havia de venir els favorits es van prendre ahir un dia de transició. Van deixar marxar una escapada multitudinària que va donar espectacle en els quilòmetres finals cap a Stradella (recorregut digne d’una gran clàssica). Cavagna (Deceunink) va fer el primer gran atac, però per darrere Bettiol (EF), vencedor a Flandes el 2019, va aprofitar les diferents pujades per atrapar-lo, deixar-lo enrere i pedalar cap al triomf final.

Etapa 18 (231 km)
1r A. Bettiol (EF) 5h14:43
2n S. Consonni (Cofidis)) a 0:17
3r N. Roche (DSM)) m.t.
General
1r E. Bernal (Ineos) 71h32:05
2n D. Caruso (Bahrain) a 2:21
3r S. Yates (BikeExchange) a 3:23
4t A. Vlasov (Astana) a 6:03
5è H. Carthy (Education First) a 6:09
6è. R. Bardet (DSM) a 6:31
7è D. Martínez (Ineos) a 7:17
8è J. Almeida (Deceuninck) a 8:45
17è A. Pedrero (Movistar) a 38:37
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)