Atletisme

García Bragado, classificat pels vuitens Jocs Olímpics

El marxador establert a Catalunya ja estava preseleccionat per la Federació Espanyola d’Atletisme, però es guanya també la plaça pel seu lloc en el rànquing mundial

Jesús Ángel García Bragado (1969) ja tenia la condició de preseleccionat pels Jocs Olímpics pel seu vuitè lloc en els 50 km marxa del campionat del món de Doha 2019, però ara ho és també gràcies a la 52a posició que ocupa en el rànquing mundial, que es va tancar el 31 de maig. Serà la vuitena presència del marxador establert a Catalunya en uns Jocs, que a Sapporo (seu de la marxa) establirà tot un rècord de participacions olímpiques. Des de Barcelona 1992 fins a Rio 2016 no s’ha perdut cap convocatòria olímpica i els seus millors resultats són la quarta posició a Pequín 2008 i la cinquena a Atenes 2004. Es dona la circumstància que la prova dels 50 km marxa desapareix del programa olímpic després dels Jocs de Tòquio.

García Bragado, de 51 anys, es va guanyar la plaça de l’equip espanyol en el recent campiona d’Europa de marxa per equips a Podebrady (República Txeca), amb un registre de 4h01:40. “La meva única preocupació era no baixar del 60è lloc del rànquing i sense deixar-me pèls a la gatera, tampoc volia clavar-me una pallissa davant la proximitat dels Jocs”, ha explicat en unes declaracions a l’agència EFE. En aquest sentit, la pandèmia de la Covid-19 ha alterat els seus plans de preparació. “Volia anar a Doha a passar calor, però m’exigien una quarantena de 14 dies sense sortir de l’hotel i no ha pogut ser, així que buscaré les condicions de calor i humitat més semblants a les del Japó i treballaré, sobretot, en la cambra de calor”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)