Catalunya perd per la mínima contra els Estats Units (12-13) després d’una gran remuntada a Manresa

La selecció de Nani Guiu i Jordi Valls, amb Judit Forca (4) com a gran referent ofensiu, ha reaccionat amb un espectacular últim quart (7-2)

La selecció catalana, que tornava a escena vuit anys després, ha demostrat el seu potencial amb una derrota per la mínima contra els Estats Units (12-13), el dream team del waterpolo internacional en les piscines Manel Estiarte i Duocastella de Manresa. La posada en escena del doble campió olímpic i triple mundial ha estat determinant, però la reacció final de les jugadores de Nani Guiu i Jordi Valls ha estat espectacular i a punt ha estat de culminar la remuntada, amb parcials de 2-5, 2-4, 1-2 i 7-2. Les golejadores de Catalunya han estat Forca (4), Maica (2), Bea Ortíz (2), Anni Espar (2), Aznar i Tarragó, mentre que per les nord-americanes han destacat Musselman (5) i Haralabidis (4).

Estats Units ha marcat territori des de l’inici. Amb molt de dinamisme i un ritme molt elevat de joc, ha marcat gol en pràcticament les cinc primeres accions d’atac. Judit Forca, amb una doble superioritat catalana, i Maica García, des de la boia, amb prou feines han pogut aturar l’allau de joc rival, que també excel·lia en defensa amb continus blocatges i sinó emergia l’espectacular Ashleigh Johnson sota els pals. El parcial del primer quart ha estat de 2-5. En el segon, l’equip d’Adam Krikorian ha continuat sorprenent les amfitriones amb ràpides transicions culminades per Stephania Haralabadis (2-7), amb un xut exterior i un penal. Catalunya ha tornat a replicar amb l’esquerra màgica de Forca i l’ascendència de Maica des dels dos metres (4-7). Els Estats Units, però, continuava aprofitant totes les superioritats i ha arribat al descans amb 5 gols de renda (4-9), amb dues dianes més de Maddie Musselman.

En la segona meitat, la selecció de Nani Guiu ha ajustat la defensa, ha millorat en les accions en superioritat i ha aconseguit anivellar el resultat. De fet, en el darrer quart ha enllaçat un parcial de 5-0 que ha posat la por al cos a les nord-americanes i que a punt ha estat de rubricar la sorpresa.