Esports de muntanya

L’Olla de Núria obrirà les Golden Trail World Series

Curses de Muntanya.

L’Olla de Núria que se celebrarà aquest cap de setmana a la Vall de Núria donarà el tret de sortida a les Golden Trail World Series amb un cartell de corredors de luxe. Gairebé un centenar d’atletes de renom internacional en el món del trail running han confirmat la seva presència a una cursa que arriba a la catorzena edició. Entre els corredors cal destacar els noms del doble campió de l’Olla (2016 i 2017), Jan Margarit (La Sportiva Team), el seu company d’equip Nadir Maguet o el potent equip Salomon amb Stian Angermund (rècord de Zegama-Aizkorri), el suís Rémi Bonnet (guanyador Zegama 2018), el francès Thibaut Baronian, l’italià Davide Magnini o el polonés Bartlomiej Przedwojewski.

En l’apartat femení destaquen la britànica Holly Page (Adidas Terrex), l’americana Rachel Drake (Nike), la francesa Blandine Lirondel (Hoka One One) o les suïsses de Salomon Judith Wyder (rècord de Dolomyths Run) i Maude Mathis (rècord women de Pikes Peak Marathon i Sierre Zinal), entre d’altres corredores de talla internacional. La catalana Núria Gil, campiona d’Espanya 2021, defensarà el pòdium aconseguit el 2019.

El recorregut comença amb l’ascens al Puigmal (primer control de pas), per acabar baixant des del Pic del Segre, tot passant pel Coll de Finestrelles (segon control de pas). A continuació es fa l’ascens al Pic de Finestrelles i seguint el coll i Pic d’Eina. Després de superar el pic de Noufonts hi ha els següent control de pas al Coll de Noufonts. Finalment hi ha la pujada al Coll de Noucreus, acabant pel Puig de Font Negre (darrer control de pas) i el Pic de l’Àliga, abans d’arribar a la línia de meta a l’esplanada del Santuari de Núria

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)