Tennis

Tsitsipas supera Zverev en cinc sets i jugarà la seva primera final a Roland Garros

L’hel·lè ha suat de valent durant més de tres hores i mitja contra l’alemany, més irregular en el moment decisiu

El grec Stéfanos Tsitsipas (5) ha derrotat l’alemany Alexander Zverev (6) per 6-3, 6-3, 4-6, 4-6 i 6-3 en més de tres hores i mitja de partit i jugarà diumenge la final de Roland Garros davant del vencedor del partit que han de disputar Novak Djokovic (1) i Rafa Nadal (3), el tretze cops campió. Serà la primera final de Grand Slam de l’hel·lè en la quarta semifinal jugada. El grec ha sentenciat el partit en el seu cinquè match ball amb un ace.

Sense jugar al seu millor nivell, Tsitsipas n’ha fet prou amb un trencament i amb el seu servei obert sobre la zona del deuce per adjudicar-se el primer parcial. Ensopit, Zverev es limitava a buscar la batalla tàctica sobre el revés del grec, que fallava més del compte, però no aclaria res (6-3). El teutó ha fet un pas endavant literal i metafòric en el segon set: 3-0 amb un break amunt (1/1). La rèplica del grec, però, ha estat virulenta. Ha apujat el seu nivell sensiblement i ha encadenat set jocs seguits (6-3 i 1-0 del tercer). Però amb 2 sets a 0 i tot perdut, l’alemany ha consolidat una reacció força més consistent, amb bons serveis, més riscos i bona pressió. S’ha endut el tercer acte amb un trencament i salvant pilota de break en contra en el sisè joc (4-6) i ha apuntalat el seu domini, amb un tercer break en el primer joc del quart acte. L’hel·lè s’ha vist desbordat i el partit s’ha hagut de resoldre en el cinquè set (4-6).

Tsitsipas ha aixecat un perillós 0-40 en el primer joc que l’ha revitalitzat. I ha trencat en el quart (3-1), consolidant l’avantatge amb el servei segellant el joc amb un ace (4-1). Zverev ha intentat reviure però finalment Tsisipas, tot i perdonar quatre boles de partit en el servei de l’alemany en el següent no ha perdonat i amb el seu famós servei creuat ha sumat un punt directe que l’acosta a la glòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)