Tennis

Djokovic posa llum a la foscor

Tennis. Roland Garros.El serbi ressorgeix contra el grec Tsitsipas quan perdia la final per dos sets a zero i celebra el seu 19è Grand Slam

Novak Djokovic (1) va arrodonir una remuntada èpica contra el grec Stéfanos Tsitsipas (5) quan tenia el partit hipotecat amb dos sets en contra i va celebrar per segon cop el títol de Roland Garros per 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2 i 6-4 en 4 hores i 11 minuts de passió. El serbi va apel·lar a l’aplom i l’experiència per trampejar la situació i obté el seu dinovè títol de Grand Slam en 29 finals, un èxit que el deixa a tocar dels 20 de Roger Federer i Rafa Nadal en la lluita per la història. Tsitsipas, el millor tennista del curs, va jugar com els àngels els dos primers actes, però es va esbravar a partir de la pressió i els recursos del número 1 del món, que no va cedir cap servei en els tres darrers sets.

El grec va salvar dues pilotes de break en el primer joc del partit, però va agafar el fil amb rapidesa com si fos un veterà en la seva primera final de Grand Slam amb 22 anys. Amb 5-4 a favor va disposar de pilota de set –la primera de trencament– i Djokovic va reaccionar amb un revés diagonal perfecte. A més, va consumar el primer break del partit (5-6). Però l’hel·lè s’hi va rebel·lar amb un contrabreak. i es va posar, a més, amb un 4-0 en el desempat. La sang freda i la tècnica de Nole el van catapultar (5-6), però Tsitsipas va salvar la pilota de parcial i no va fallar, segellant el set a partir d’una dreta demolidora. Una declaració d’intencions. Confirmades, a més, amb un nou trencament en el primer joc del segon acte (2-0). Amb precisió, profunditat i cames vertiginoses, el grec va tornar a apoderar-se del servei d’un descentrat rival en el setè joc (6-2). El número 1, però, va ressuscitar a partir de la cinquena oportunitat de break en el quart dramàtic joc del tercer acte, el qual es va adjudicar per 6-3. A més, va trencat el ritme del seu rival amb un altre trencament en l’inici del quart parcial, que es va endur recuperant al màxim les sensacions positives (2-6), amb deixades de gran nivell i la seva varietat tàctica habitual. A més, va esmicolar el servei al grec en el tercer joc del cinquè set (2-1), paraules majors. L’hel·lè va anar salvant els seus serveis i Nole es va mostrar inflexible. Brutal, l’hel·lè va salvar la primera pilota de partit en contra amb una revés paral·lel, però es va haver d’agenollar, amb el cap ben alt, definitivament en la segona oportunitat davant la mentalitat del temible balcànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)