La selecció espanyola supera Grècia amb autoritat (8-14) en la superfinal de la lliga mundial

Demà es jugarà el lideratge de grup contra els Estats Units

La selecció espanyola ha superat amb autoritat Grècia (8-14) en la segona jornada de la superfinal de la lliga mundial FINA i demà es jugarà el primer lloc de grup contra el totpoderós combinat dels Estats Units (15.45 h). Pel bàndol de l’equip espanyol, aquest cop amb dotze catalanes convocades, ha destacat l’aportació ofensiva de Bea Ortíz (4 gols) i Maica García (3). Els parcials del partit han estat: 2-5, 1-3, 3-2 i 2-4.

L’equip de Miki Oca ha marcat diferències des de l’inici. Amb un bon percentatge en les jugades de superioritat provocades per les accions de les boies i amb ràpides transicions, el conjunt estatal s’ha apuntat un primer parcial de 2-5. En el segon quart, el conjunt hel·lè ha ajustat la defensa, però l’equip espanyol ha continuat connectant amb Maica García i Paula Leitón en la zona de dos metres, i la inspiració de Bea Ortíz (3 de 3 en llançaments) ha tancat la primera meitat amb un parcial favorable de 3-8. Després del descans llarg, Grècia ha tingut una tímida reacció (3-2), però el conjunt d’Oca ha rematat la feina en l’últim quart amb les quatre dianes d’Anni Espar, de penal, Paula Leitón, Roser Tarragó i Maica García.