Espanya perd contundentment contra els Estats Units (9-18)

Demà jugarà els quarts de la superfinal de la lliga mundial contra Hongria (15.45 h)

La selecció espanyola ha perdut de manera contundent contra els Estats Units (9-18) i ha quedat emparellada amb Hongria en els quarts de la superfinal de la lliga mundial d’Atenes. La campiona olímpica i mundial s’ha mostrat molt superior a Espanya en totes les facetes del joc i a diferència de fa una setmana a Manresa, en què va guanyar per la mínima a Catalunya (12-13), no ha baixat la guàrdia fins al final. L’equip d’Adam Krikorian s’ha apuntat tots els parcials (2-4, 3-6, 2-4 i 2-4) i ha tingut en Rachel Fattal (5 gols) i Margaret Steffens (4), que sembla que tornarà al CN Sabadell el curs vinent, a les jugadores més resolutives en atac. En l’equip estatal, amb dotze jugadores catalanes, han marcat Judith Forca (5), Bea Ortíz (2), Elena Ruíz i Irene González.

Sòlid en defensa, amb la sempre espectacular Ashleigh Johnson sota els pals, i letal en les transicions, els Estats Units ha pres la iniciativa en el primer quart. Com a Manresa amb la selecció catalana, el combinat espanyol ha trobat en Judith Forca el seu desembussador en atac i amb dues dianes, una en superioritat i una precisa vaselina, ha donat aire a l’equip. En el segon quart, els Estats Units ha desplegat tot el seu arsenal ofensiu i amb una altíssima efectivitat ha eixamplat la seva renda amb un parcial inicial d’1-6 (3-10). A la jove Elena Ruiz no se li ha encongit al braç davant de Johnson i Forca, de penal, i Bea Ortíz, de contraatac, han pogut escurçar diferències abans del descans (5-10). El conjunt d’Oca ha allargat la remuntada amb un altre penal executat per l’esquerrana del CN Sabadell i en una jugada de superioritat culminada per Ortíz (7-10), però els Estats Units ha replicat de seguida i s’ha apuntat un altre parcial favorable de 2-4, i ha rematat el seu festival amb un altre 2-4 en l’últim quart.