Futbol sala

El Barça sentencia l’accés a la final de lliga a la pròrroga (6-4)

Com en el partit a Palma, el duel ha estat molt equilibrat i amb diferents alternatives. Daniel i Dídac han segellat la victòria en el temps addicional

El Barça s’ha guanyat l’accés a la final de lliga i una plaça per a la pròxima edició de la Champions després d’un altre duel molt intens i equilibrat contra el Palma. Com a Son Moix, el duel al Palau Blaugrana s’ha hagut de resoldre a la pròrroga, en que l’equip dirigit aquest cop per Miguel Andrés ha sabut treure més profit del porter jugador i ha sentenciat la semifinal amb els gols de Daniel i Dídac. Abans d’arribar fins aquí, l’equip verd havia dominat a la primera meitat (0-2). El Barça ha protagonitzat una gran remuntada en la segona part (4-2), però el conjunt illenc ha forçat la pròrroga gràcies a dos gols amb els atacs de cinc jugadors.

El Palma, amb intensitat i determinació, ha colpejat primer. Un córner servit per Lolo ha estat rematat de manera impecable per Marlon, que amb un xut ras i col·locat ha superat la porteria defensada per Dídac (4’). L’equip d’Antonio Vadillo ha sabut frenar les internades del porter maresmenc, que tant mal els va fer en el primer assalt de la sèrie. Precisament, una errada de Dídac ha estat l’origen del segon gol del Palma, just quan el Barça pressionava més el seu rival. Lolo ha interceptat una pilota dirigida a Daniel i ha assistit a Raúl Campos, que en l’un contra un ha tornat a superar el porter blaugrana (18’). Joselito ha pogut retallar diferències, però el seu xut s’ha estavellat a la creueta i el parcial de la mitja part s’ha mantingut inalterable amb el 0-2 favorable al Palma.

El Barça ha començat la segona part amb una marxa més. Ferrao ha fet lluir Carlos Barrón en dues ràpides transicions, pero en la tercera ja ha arribat el premi. Dyego, tot i els problemes físics, no ha perdonat després de dues rematades més dels blaugrana (22’). El Barça, amb possessions llargues, se sentia més còmode a la pista i continuava pressionant l’àrea rival. Adolfo i Ferrao han tingut dues oportunitats més i a la tercera ha arribat l’empat. El pivot de Chapecó ha rematat de cap després d’un rebuig de Barrón en una falta executada per Coelho (30’). L’equip dirigit per Miguel Andrés –Andreu Plaza encara està sancionat– tenia el Palma contra les cordes i Adolfo, després d’una recuperació, ha estat l’encarregat de culminar la remuntada (32’). El Palma necessitava moure fitxa per canviar la dinàmica del partit i Vadillo se l’ha jugat amb el porter jugador quan encara restaven 7 minuts. Ferrao, però, ha tornat a aparèixer i després d’un bon control ha marcat el segon que deixava l’accés a la final més encarrilat (34’). El conjunt illenc, però, ha continuat insistint amb el porter jugador i ha aconseguit el seu propòsit perquè Higor (37’) i Raúl Campos (38’) han segellat l’empat i han forçat la pròrroga. En la primera part del temps addicional, el Palma ha mantingut el 5 contra 4, però el Barça s’ha sabut defensar. En la segona part, ha estat l’equip blaugrana qui s’ha jugat aquesta carta i n’ha sabut treure partit perquè Daniel, entre el genoll i la cuixa ha rubricat a boca de canó, un xut de Marcenio i Dídac, altre cop, hi ha posat la sentència a 5 segons pel final.