Futbol sala

Aferrat a les pròrrogues

Futbol sala. El Barça torna a superar el Palma en el temps addicional, ja espera rival per a la final del títol de lliga i guanya una plaça per a la pròxima edició de la Champions

Barça 6 Palma 4

BARÇA:Dídac, Marcenio, Adolfol, Aicardo, Ferrão –cinc inicial–; André Coelho, Dyego, Daniel, Matheus, Esquerdinha, Joselito i Ximbinha.PALMA:Barrón, Lolo, Raúl Campos, Marlon, Vilela –cinc inicial–; Higot, Hamza, A. Claudino, Rafa López i D. Nunes.GOLS:0-1 (4’) Marlon. 0-2 (18’) Raúl Campos. 1-2 (22’) Dyego. 2-2 (30’) Ferrão. 3-2 (32’) Adolfo. 4-2 (34’) Ferrão. 4-3 (37’) Higor. 4-4 (39’) Raúl Campos. 5-4 (45’) Daniel. 6-4 (46’) Dídac.ÀRBITRES:Carrillo i Cordero. Van mostar targeta vermella per protestar a l’entrenador del Palma, Antonio Vadillo (46’).PÚBLIC:1.885 espectadors.

El Barça serà a la final de lliga per vuitena vegada i de retruc ja ha segellat el bitllet per tornar a competir en una altra edició de la Champions. Per assolir aquest doble objectiu, l’equip català, com diumenge a Son Moix, va tornar a necessitar la pròrroga per tombar el Palma en un partit que per moments va semblar un calc del primer assalt, però amb els papers canviats. L’equip illenc va saber jugar millor les seves cartes en la primera meitat (0-2). El Barça va fer un pas endavant després de la represa i va protagonitzar una gran remuntada (4-2), però els atacs amb cinc jugadors van obrir la porta de la pròrroga al conjunt d’Antonio Vadillo. En la segona part del temps addicional, Daniel, també amb el porter jugador, va tornar a avançar el Barça i Dídac, un dels protagonistes del play-off, va sentenciar el duel a porteria buida. En l’altra semifinal, el Valdepeñas va forçar el tercer partit, després de vèncer el Llevant en la tanda de penals (1-1 i 4-3).

Al Palau Blaugrana, el Palma, amb intensitat i determinació, va colpejar primer. Marlon va rematar amb un xut ras i col·locat un córner servit per Lolo (4’). L’equip d’Antonio Vadillo va saber frenar les internades del porter maresmenc, que tant mal els havia fet en el primer assalt de la sèrie. Precisament, una errada de Dídac va ser l’origen del segon gol del Palma, just quan el Barça pressionava més el seu rival. Lolo va interceptar una pilota dirigida a Daniel i va assistir Raúl Campos, que en l’un contra un va tornar a superar el porter blaugrana (18’).

El Barça va començar la segona part amb una marxa més. Ferrão va fer lluir Carlos Barrón en dues ràpides transicions, però en la tercera ja va trobar recompensa. Dyego, tot i els problemes físics, no va perdonar després de dues rematades més dels blaugrana (22’). El Barça, amb possessions llargues, se sentia més còmode a la pista i continuava pressionant l’àrea rival. Només era qüestió de temps i els gols van anar caient del bàndol blaugrana fins a rubricar la remuntada. Ferrão va signar l’empat després de rematar de cap una falta executada per Coelho (30’). L’equip dirigit per Miguel Andrés –Andreu Plaza encara està sancionat– tenia el Palma contra les cordes i Adolfo, després d’una recuperació, va ser l’encarregat de capgirar el resultat (32’). Ferrão va tornar a aparèixer i després d’un bon control va marcar el quart, que deixava l’accés a la final més encarrilat (34’). El conjunt illenc no havia dit la seva última paraula i gràcies al porter jugador, amb els gols d’Higor (37’) i Raúl Campos (38’), va forçar la pròrroga. En la primera part del temps addicional, el Palma va mantenir el 5 contra 4, però va ser el Barça el que va treure profit d’aquesta disposició tàctica. Daniel, entre el genoll i la cuixa, va trencar el desempat i Dídac, amb un xut a porteria buida, va fer esclatar l’eufòria en una altra gran nit al Palau Blaugrana.