Patinatge

La UFEC atorga la medalla d’or a Ramon Basiana (FCP)

La UFEC ha atorgat en el seu consell directiu la màxima distinció de l’entitat, la medalla d’or, al president de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) i vicepresident de la UFEC, Ramon Basiana i Vers. Basiana va iniciar la seva trajectòria en el món dirigent de l’esport des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona en la dècada del 80 del segle passat. Després de ser el màxim responsable de l’Hoquei patins del COOB’92 per als Jocs Olímpics de Barcelona i ocupar la gerència de la Federació Espanyola de Patinatge, Basiana va accedir a la presidència de la FCP el 2002, posició que compaginaria com a vicepresident de la UFEC des del 2005, càrrec que ha renovat.

Durant els seus anys de mandat, l’entitat ha viscut dos grans canvis, fruit de l’empremta de Basiana: la internacionalització de l’entitat i la incorporació de les modalitats emergents de la roda petita. Fou l’artífex de l’ingrés de la FCP a la FIRS l’any 2004, que va permetre la participació de Catalunya en el Mundial B d’hoquei patins a Macau, esdevenint campions del món. Va promoure l’acord entre la FCP i la Confederació Sudamericana del Patí (CSP), culminant aquesta col·laboració amb l’organització de la Copa Amèrica a Vic l’any 2010. El colofó d’aquests 19 anys, de moment, han estat els World Roller Games, organitzats a Barcelona l’any 2019. L’esdeveniment més important fet mai a la història del patinatge mundial, amb l’organització d’11 campionats del món simultanis, i la participació de 80 països, més de 4.000 esportistes i 750 voluntaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)