Atletisme

Ryan Crouser estableix un nou rècord mundial de llançament de pes (23,37 m)

L’anterior millor registre, en poder de Randy Barnes (23,12 m) des de 1990, era de les més antigues de la taula de plusmarques

El campió olímpic nord-americà Ryan Crouser, amb un millor intent de 23,37 m, ha batut la plusmarca mundial de llançament de pes, un dels més antics de la taula de rècords, durant les proves de selecció dels Estats Units per als Jocs de Tòquio, a Hayward Field d’Eugene (Oregon). Crouser, de 28 anys, ha afegit 25 centímetres al registre de Randy Barnes (23,12 m), vigent des del 1990. Crouser ha completat una sèrie espectacular: 22,61 m; 22,55 m; 22,73 m; 23,37 m; nul; i 22,62 m. El campió nord-americà ja havia avisat que estava preparat per trencar el rècord mundial en les eliminatòries de divendres al matí, amb un llançament de 22,92 metres, que aleshores era el cinquè més llarg de la història.

Per darrera de Barnes, s’ha classificat Joe Kovacs, el campió mundial de 2019, segon amb 22,34 metres, i Payton Otterdahl, tercer amb un llançament de 21,92 metres. “En el mateix segon en què ha sortit la bola de la meva mà he sabut que el tir era bo”, ha declarat Crouser sobre el seu llançament de rècord mundial. “Ha estat molta feina i dedicació durant molt de temps i això fa que em senti com que m’he tret un gran pes de sobre”, ha afegit. El campió olímpic ha admès que en tot moment es va sentir bé, tot i que el rècord mundial no estava dins les seves expectatives. “Les vegades que m’he quedat curt és que he tirat un mica forçat. Quan m’he notat més solt i relaxat, és quan he pogut executar el pla d’acció que tenia per a la competició, i aquesta ha estat la clau per aconseguir l’objectiu”, ha remarcat el nou plusmarquista mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)