Waterpolo

Fatovic, l’escollit per a la banqueta del Barceloneta

Waterpolo. El tècnic croat s’incorporarà al club mariner al setembre, un cop tanqui la seva etapa com a seleccionador d’Austràlia als Jocs de Tòquio

El croat Elvis Fatovic (Dubrovnik, 1971) és l’escollit per prendre el relleu de Chus Martín i liderar la nova etapa a la banqueta del Zodiac CN Atlètic Barceloneta fins al 2024. Fatovic s’incorporarà al club mariner a partir del setembre, un cop hagi tancat en els Jocs de Tòquio el seu segon cicle olímpic al capdavant de la selecció d’Austràlia. De fet, la mateixa federació aussie va donar pistes que Fatovic podria ser un dels escollits quan a finals de maig va anunciar que l’entrenador croat deixaria la seva selecció per incorporar-se a un nou projecte europeu. En espera del torneig olímpic, els seus millors resultats amb Austràlia han estat la medalla de bronze en la superfinal de la lliga mundial del 2019 i la d’argent en la copa del món del 2018. Abans d’iniciar el seu periple als Antípodes, havia dirigit el Jug Dubrovnik (2007-11) i havia exercit de segon entrenador del combinat de Croàcia (2008-12). En la seva etapa com a jugador va defensar els colors del Mladost Zagreb i el Jug, amb el qual va guanyar dues copes d’Europa (2001 i 2006).

Abans d’encetar una nova etapa a la banqueta de l’Atlètic Barceloneta, Fatovic ja sap que l’equip tindrà tres baixes de consideració amb la marxa de Blai Mallarach, Mike Bodegas i Milan Aleksic, tal com va confirmar el mateix club mariner dimecres passat. La baixa de João Coimbra tot sembla indicar que quedarà compensada amb escreix amb l’arribada del porter del CN Barcelona Unai Aguirre, tot i que encara no està confirmada de manera oficial. Sí que s’han fet públiques les renovacions de Felipe Perrone, el metrònom de l’equip, i d’Àlex Bustos. S’haurà de veure si l’arribada de Fatovic ve acompanyada també d’algun jugador australià. Després de nou anys com a seleccionador, el tècnic croat ha establert lligams molt ferms amb el país oceànic i continuarà assessorant tant la federació com jugadors aussies que competeixin a Europa.

Chus Martín escolta ofertes

Mentre que ja ha quedat definit el futur inquilí de la banqueta de l’Atlètic Barceloneta, l’anterior, el barceloní Chus Martín (1971) escolta ofertes. En una entrevista recent a betevé, l’entrenador català va confirmar que havia rebut alguna trucada de l’estranger, però que d’entrada preferiria quedar-se en el waterpolo estatal i “agafar un projecte nou i amb gent jove”. Martín té contracte amb el club mariner fins a l’agost i de moment seguirà els campionats de categories. Amb vista al futur, no amaga que li agradaria viure uns Jocs Olímpics, amb la qual cosa guanyaria pes la possibilitat de liderar alguna selecció estrangera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)