Futbol sala

El Barça cau en els penals en el primer partit de la final

Els gols de Ferrão no han estat suficients contra un rival ordenat que ha acabat sobrevivint per les aturades de Fede, clau en la tanda final

Barça 2(4) Llevant 2(5)

FC BARCELONA:Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego, Ferrão –cinc inicial–, Daniel, Ximbinha, Mattheus, Adolfo, André Coelho, Esquerdinha i Joselito.LLEVANT:Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Rafa Usín, Pedro Toro –cinc inicial–, Esteban, Roger, Rivillos, Marc Tolrà, Gallo i Jorge SantosGOLS:1-0 (2’) Ferrão. 1-1 (9’) Roger. 1-2 (14’) Usín. 2-2 (27’) Ferrão.ÀRBITRES:Navarro Rodríguez-Villanueva i Sarabia Eguiluz.PÚBLIC:Uns 2.000 aficionats al Palau Blaugrana.

El Barça ha cedit en els penals contra el Llevant en el primer partit del play-off de la final de la lliga després que el partit i la pròrroga hagi acabat en empat (2-2). Els blaugrana han perdonat en algunes fases del partit ja que només Ferrão ha tingut prou punteria contra un rival que jugat molt bé les seves armes, sobretot en la pròrroga, i que en els penals ha viscut de l’encert de Fede, tres aturades, la definitiva a Joselito. El Barça haurà de guanyar diumenge a València per forçar el tercer partit.

Els blaugrana han sortit en tromba i després d’una triple ocasió Ferrão ha exercit de killer i ha provocat l’eufòria al Palau. El Llevant, durant alguns instants, ha semblat estabornit i Aicardo s’ha plantat sol però Fede, sota els pals, ha començat la seva exhibició particular. Els visitants, amb cinc exjugadors del Barça, s’han anat refent. La lluita d’Esteban i la pausa de Tolrà s’han notat i Roger ha fet l’empat superant la sortida de Dídac. L’exblaugrana no l’ha celebrat. Amb el gol els visitants s’han crescut contra un Barça excessivament contemplatiu i Usín, un altre exblaugrana, ha fet l’1-2 en una jugada d’estratègia. Amb Dídac cada vegada participant més en atac i el Llevant defensant amb rombe els d’Andreu Plaza han acabat posant setge total a la porteria visitant en els minuts finals de la primera part amb ocasió rere ocasió: Xut d’Aicardo, Marcenio al pal, Roger traient una pilota de la línia, Fede salvant un xut endimoniat de Daniel i el propi brasiler rematant al pal dins l’àrea amb el porter batut en l’últim segon.

El Barça ha dominat també en el segon temps, però li ha faltat gol. Ferrão, això sí, ha completat una passada de Dídac en l’empat amb una acció brillant. El pivot brasiler ha estat un vertader malson pel Llevant. En el 35 ha enviat una boleia a la creueta i Dyego també ha pogut evitar la pròrroga amb un xut creuat al pal. El Llevant s’ha defensat en els dos minuts amb la pilota els peus gràcies al porter jugador. A set segons Dídac ha intervingut per evitar el gol visitant.

En la primer part del temps afegit el Barça ni l’ha flairat. El Llevant ha sortit amb porter jugador, no ha perdut la pilota i ha tingut tres ocasions cantades, sobretot un pal d’Usin, i una acció de Roger dins l’àrea. En el segon temps Andreu Plaza ha respòs amb el porter jugador, però amb menys precisió. El gol l’ha tingut a les botes Adolfo en un contraatac, a passada de Dídac, però el xut se li ha escapat de miracle. Esteban ha respòs amb un xut a l’escaire que ha salvat Dídac. No hi ha hagut temps per res més.