Tennis

Federer venç per retirada de Mannarino amb empat a dos sets a Wimbledon

Roger Federer (6) ha debutat amb triomf avui a Wimbledon 2021 per la retirada per lesió de l’esquerrà francès Adrian Mannarino (41è de l’ATP) en el cinquè set d’un partit molt incert que estava empatat a dos parcials: 6-4, 6-7 (3), 3-6, 6-2 i retirada en dues hores i 42 minuts. El vuit cops campió a Londres en dotze finals –102 triomfs en 115 partits a l’herba londinenca–, que aviat és dit, ha regalat detalls de qualitat, però la falta de ritme i la baixada d’intensitat física li han passat factura davant d’un rival que mai no l’havia derrotat en el sis partits precedents, en els qual només li havia guanyat un set, però que avui tenia la seva oportunitat. Amb el quart set pràcticament resolt a favor de Federer, una relliscada fatal ha obligat al francès plegar. Ha intentat seguir durant uns punts, però el mal ja estava fet i li ha estat impossible.

El suís ha segellat el primer acte en la segona oportunitat convertint el seu primer break en sis intents. Ha cedit el segon en un tie-break en què ha estat molt inferior i s’ha començat a diluir en el tercer parcial. Ha estat capaç, però, de refer-se al 2-0 inicial del francès (2-2), però no ha tingut continuïtat i ja no ha aixecat el cap. Un trencament favorable en l’inici del quart acte (3-0) ha revitalitzar el geni de Basilea que ha aixecat el puny. La lesió de Mannarino ha precipitat els fets.

Ha passat fluix l’alemany Alexander Zverev (4), que s’ha desfet del neerlandès Tallon Griekspoor per 6-3, 6-4 i 6-1 en un partit meteòric d’una hora i 29 minuts. Millora la seva darrera actuació a l’All England Club després de caure a les primeres de canvi el 2019.

En el quadre femení, la canària Carla Suárez ha perdut contra l’australiana Ashleigh Barty (1) en el darrer i emotiu partit de la seva vida esportiva en el torneig: 6-1, 6-7 (1) i 6-1. Suárez ha completat un gran segon set i ha estat acomiadada amb tots els honors com es mereix. Barty ha contribuït amb elegància a la litúrgia del moment.