Tennis

Federer passa per la lesió de Mannarino i Serena es retira

Tennis. Comiat emotiu de Wimbledon de Carla Suaréz, que esgarrapa un set a Barty

Roger Federer (6) va debutar amb triomf sofert a Wimbledon 2021 per la retirada per lesió en un genoll de l’esquerrà francès Adrian Mannarino (41è de l’ATP) en el cinquè set d’un partit incert: 6-4, 6-7 (3), 3-6, 6-2 i retirada en dues hores i 42 minuts. El vuit cops campió a Londres en dotze finals –102 triomfs en 115 partits a l’herba londinenca–, que aviat és dit, va regalar detalls de qualitat, però la falta de ritme i la baixada d’intensitat física li van passar factura davant d’un rival que mai no l’havia derrotat en els sis partits precedents, en els quals només li havia guanyat un set, però que ahir tenia la seva oportunitat. Amb el quart set pràcticament resolt a favor de Federer, una relliscada fatal va obligar el francès a plegar. Va intentar seguir, però el mal ja estava fet i es va retirar a contracor.

El suís va segellar el primer acte en la segona oportunitat convertint el seu primer break en sis intents. Va cedir el segon en un tie-break i es va començar a diluir en el tercer. Un trencament favorable en l’inici del quart acte (3-0) va revitalitzar el geni de Basilea, que va aixecar el puny. La lesió de Mannarino va precipitar els fets.

L’alemany Alexander Zverev (4), en canvi, va passar fluix contra el neerlandès Tallon Griekspoor per 6-3, 6-4 i 6-1. El mataroní Albert Ramos va caure en la represa del duel suspès dilluns contra l’italià Fabio Fognini (26): 7-6 (4) i 6-2 i 6-4.

En noies, Carla Suárez va perdre contra l’australiana Ashleigh Barty (1) en l’últim i emotiu partit de la seva vida esportiva en el torneig: 6-1, 6-7 (1) i 6-1. Suárez va ser acomiadada amb tots els honors, com es mereix. Barty va contribuir amb elegància a la litúrgia del moment.

La nord-americana Serena Williams (6) es va retirar per lesió contra la bielorussa Aliaksandra Sasnovic quan el resultat era de 3-3 en el primer set per culpa d’una relliscada que li va provocar una estrebada a la cuixa esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)