Tennis

Badosa s’endú el derbi empordanès contra Bolsova a Wimbledon

La consistència i el servei, amb 10 aces i un 70 per cent de punts guanyats amb el primer, han permès Paula Badosa (30) derrotar Aliona Bolsova (111a de la WTA) per 6-2, 5-7 i 6-2 –1h45–en el derbi empordanès de la primera eliminatòria de Wimbledon. És el primer triomf de la de Begur en el torneig, en el qual va debutar el 2019 amb derrota en el seu primer duel. S’enfrontarà a la kazakh Yulia Putintseva (43a).

Bolsova, per la seva banda, s’ha estrenat en el quadre final del torneig londinenc a un gran nivell i surt reforçada. La palafrugellenca no s’ha enfonsat quan ha cedit clarament el primer acte en només 30 minuts desaprofitant sis pilotes de trencament en un set en què no ha sabut rendibilitzar la seva agressivitat des del fons de la pista. De fet, ha acabat el partit amb 37 cosp guanyadors per 30 de la seva rival. Això sí, Badosa ha comès 22 errors no forçats i la palafrugellenca n’ha fet 38. A més, la begurenca li ha trencat el servei en el primer joc del segon acte tal com havia fet en el primer i s’ha situat amb 3-1. Bolsova ha reaccionat amb virulència i amb dos breaks ha empatat el partit (5-7). Centrada, Badosa ha apel·lat de nou al marge de seguretat i la regularitat i s’ha apoderat del partit amb dos nous trencaments en el tercer i el setè jocs que han estat definitius.