Tennis

Badosa apel·la al servei per vèncer Bolsova

Tennis. Wimbledon. La de Begur s’imposa per 6-2, 5-7 i 6-2 en el derbi empordanès i jugarà contra la kazakh Putíntseva (43a)

La consistència i el servei, amb 10 aces i un 70% de punts guanyats amb el primer, van permetre Paula Badosa (30) vèncer Aliona Bolsova (111a de la WTA) per 6-2, 5-7 i 6-2 –1h45– en el derbi empordanès de la primera eliminatòria de Wimbledon, que va oferir intercanvis de gran qualitat. És el primer triomf de la de Begur en el torneig, en el qual va debutar el 2019 amb derrota. S’enfrontarà a la kazakh Iulia Putíntseva (43a). Bolsova, que s’estrenava en el quadre final, surt reforçada malgrat la derrota. La palafrugellenca va desaprofitar sis pilotes de trencament en un primer set en què no va rendibilitzar l’agressivitat des del fons. De fet, va acabar el partit amb 37 cops guanyadors per 30 de la rival. Això sí, Badosa va cometre 22 errors i la palafrugellenca en va fer 38.

Badosa li va trencar el servei en el primer joc del segon acte tal com havia fet en el primer set i es va situar amb 3-1 i el partit ben encarrilat. Bolsova va reaccionar amb virulència amb dos breaks (5-7). Centrada, la de Begur va apel·lar a la regularitat i a moltes cames –aspecte que ha millorat sensiblement– i es va apoderar del partit trencant en el tercer i el setè jocs del tercer parcial.

La bielorussa Aryna Sabalenka (2), per la seva banda, va haver de remar per batre l’anglesa Katie Boulter per 4-6, 6-3 i 6-3 i jugarà els setzens, igual que Garbiñe Muguruza (11), que es va desfer de la neerlandesa Lesley Pattinama per 6-1 i 6-4. També se’n va sortir, en el seu primer partit, la ucraïnesa Elina Svitolina (3) contra la belga Alison van Uytvanck: 6-3, 2-6 i 6-3. Les il·lustres eliminades van ser la nord-americana Sofia Kenin (4), que va quedar fora contra la seva compatriota Madison Brengle, i la canadenca Bianca Andreescu (5) davant la francesa Alize Cornet.

Lliçó de Djokovic a Anderson

Novak Djokovic (1), el vigent campió, va jugar a un gran nivell i va eliminar el perillós sud-africà Kevin Anderson per un triple 6-3 en la reedició de la final del 2018 que va guanyar el balcànic, que atresora cinc títols. Se les haurà en els setzens amb el nord-americà procedent de la prèvia Denis Kudla (114è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)