Tennis

Remuntada impressionant de Badosa, que venç Linette i ja és als vuitens de Wimbledon

Paula Badosa (30) ha segellat una gran remuntada contra la perillosa polonesa Magda Linette (44a de la WTA) quan perdia per 0-3 en el tercer acte i s’ha plantat als vuitens de Wimbledon a còpia de fe: 5-7, 6-2 i 6-4 en dues hores i 26 minuts. La seva rival serà la txeca Karolina Muchova (19), que ha superat per 7-5 i 6-3 la russa Anastasia Pavliutxenkova (16), recent finalista a Roland Garros.

Linette, que té una dreta plana demolidora i que havia fet fora ni més ni menys que a la ucraïnesa Elina Svitolina (3) en el partit precedent, ha arrencat accelerada. Ha arriscat en excés i ha comès tres errors no forçats en els primers dos minuts i Badosa, amb marge de seguretat, ho ha aprofitat per signar el seu primer trencament tot just en el primer joc del partit, l’inici somiat. En el segon, ha sobreviscut a tres dobles faltes consecutives, un fet ben inusual, i ha situat el 2-0 salvant dues pilotes de break en contra. Amb 4-2 per a la de Begur, 40-15 i servei de la polonesa i el parcial relativament ben encarrilat però cada cop més igualat, la pluja ha obligat a tapar la pista 16 i a suspendre el duel més d’una hora. Badosa no ha digerit gens bé el parèntesi. Ha fallat més en els tres últims jocs que no pas en la resta del parcial i ha cedit dos cops el seu servei (5-7). La reacció de la catalana, però, l’ha ressituat, amb un 6-2 inapel·lable i mostrant-se superior a la polonesa en totes les facetes del joc. Però el partit, absolutament esquizofrènic, s’ha tornat a capgirar com un mitjó. Linette s’ha posat amb un amenaçador 0-3 i break amunt. Ha fet un pas endavant literal metafòric i ha dominat el centre de la pista amb autoritat, escurçant els punts sovint gairebé a sobrebot. Les sensacions de Badosa eren pèssimes, però ha apel·lat a l’actitud i ha remat sense defallir fins que ha igualat el set (3-3). Plenament rescabalada, ha jugat com els àngels amb 4-4 pressionant molt bé els segons serveis de Linnette i ha consumat un trencament cabdal que ha corroborat amb el seu servei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)