Ciclisme

Ben O’Connor guanya a Tignes i reclama un lloc al podi de París

Triomf èpic de l’australià, que puja al segon lloc a la general a 2:01 de Pogacar

Ben O’Connor (Ag2r) és el vencedor i gran triomfador de la novena etapa del Tour, la segona als Alps i la darrera abans del primer dia de descans. Eren 144,9 quilòmetres amb el primer Hors Categorie, Pré, que els corredors afrontaven després de dos ports, de segona i primera, el mateix que els quedava després fins el primer final en alt, a Tignes. Un dia després de l’etapa més llarga, divendres, i la primera alpina ahir que la pluja i el fred endurien encara més i que deixa l’australià segon en la general perquè Pogacar ha entrat a 6:02.

Plou sobre mullat

L’Israel Start-Up Nation ha animat l’etapa des de l’inici i, la lluita per la muntanya, hi ha afegit exigència perquè al pas per Domancy (2a, km 19,6) Woods igualava Poels amb 23 punts. Richie Porte i Geraint Thomas (Ineos) s’han despenjat amb la lluita per formar l’escapada, camí de Saisies. El gal·lès, amb tot, aconseguia entrar de nou al pilot i rodar al costat de Pogacar en l’inici del darrer port.

Julian Alaphilippe (Deceuninck) ha aconseguit formar una fuga de sis, quan al pilot hi havia mig centenar d’homes i, l’esprint intermedi, feia que al davant quedessin una quarantena d’escapats, dels quals Wout Poels agafaria un marge al davant. Guillaume Martin (Cofidis), dotzè a 7:28, Ben O’Connor (Ag2r), catorzè a 8:13 i el mallot a punts (Bahrain), quinzè a 8:51 eren els que més a prop estaven de Pogacar.

Poels, Quintana, Woods, Higuita i Ben O’Connor han consolidat el grup capdavanter amb el primer fent la goma al davant i, al darrere, Wout Van Aert (Jumbo) fent adeu amb la ma quan es despenjava del pilot –quedaven trenta unitats– pel ritme que imposaven els UAE.

El mallot a punts

Nairo ha guanyat el pols a Woods en la lluita per coronar Pré en primer lloc i posar-se primer en la muntanya. Huiguita, Woods i O’Connor el seguien a 10 segons i, els dos colombians, s’han ajuntat al davant mentre la diferència amb Pogacar –Alaphilippe era neutralitzat i s’aturava per abrigar-se– arribava als 8 mentre l’australià caçava Quintana i Higuita i s’arribava a posar líder virtual de la general.

El seu moment

O’Connor ha quedat 40 enrere en la baixada i en l’aproximació a la darrera pujada ha pogut contactar de nou i, després, castigar Quintana deixant-lo enrere a 21,6 pel final i l’equip de Pogacar a menys de 8 minuts. Quan quedaven 17,3, ha agafat les regnes i ha deixat l’altre colombià per encarar en solitari el que quedava, quan era segon a la general virtual a 1:15 del groc.

Castroviejo, Thomas i Carapaz han aïllat Pogacar quan l’eslovè tenia O’Connor a 15 segons en la general virtual. Carapaz no ha faltat a la cita ofensiva i s’ha endut el líder a roda, deixant enrere la resta. Uns moviments que servien l’eslovè per arrencar en solitari a quatre quilòmetres per l’arribada.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)