Atletisme

La marató de Barcelona assumeix el repte de tornar als 20.000 participants

El regidor d’Esports David Escudé remarca que volen organitzar la “millor marató popular d’Europa”

Després d’un any en blanc i d’haver canviat la data habitual per culpa de la pandèmia, els organitzadors de la marató de Barcelona assumeixen el repte de tornar a superar la xifra de 20.000 participants, fita que ja van assolir en les edicions de 2016 i 2017. La cursa es disputarà el 7 de novembre i a hores d’ara ja s’ha arribat als 10.000 inscrits. “Ha de ser el nostre any i la meva aposta és que tornarem a superar els 20.000 inscrits. Després d’un any i mig sense marató hi ha moltes ganes de córrer. A més, tampoc quedaran moltes opcions perquè la de València ja està completa, i les de Madrid i Sevilla estan cancel·lades. A Europa passa més o menys igual perquè tant la de Berlín com la de París també estan tancades. De moment, la majoria dels inscrits que tenim son estrangers, però després de l’estiu farem una campanya molt enfocada cap al corredor barceloní i català”, apunta Mauro Llorens, el director de la cursa en un acte amb els mitjans de comunicació.

D’altra banda, Llorens també ha ressaltat que aquest cop disposaran de major pressupost destinat a la participació d’elit amb l’objectiu de rebaixar una mica més els rècords que es van assolir en l’edició del 2019, amb el corredor de Bahrein Alemu Bekele (2h06:04) i l’etíop Kuftu Tahir (2h24:44) com a protagonistes. El recorregut serà idèntic al de l’última edició. En aquest sentit, afegeix: “El nostre model és un híbrid entre trobar un recorregut ràpid, però sense deixar de passar per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat.”

El regidor d’Esports de Barcelona David Escudé també assumeix el repte d’arribar als 20.000 corredors i subratlla la voluntat de subministrar els millors serveis als corredors populars. “La nostra marató no va tant destinada a l’elit sinó al corredor popular. El nostre referent és més Nova York que no pas Berlín. Volem organitzar la millor marató popular d’Europa i si després també rebaixem els rècords doncs seria la cirereta del pastís”, remarca Escudé, que confia que al novembre s’hagi arribat pràcticament a la normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)