Ciclisme

Triomf d’etapa per a Bauke Mollema en l’aproximació als Pirineus

Guillaume Martin (Cofidis), present en l’escapada, es situa segon en la general a 4:04 de Pogacar

Bauke Mollema (Trek) és el guanyador de la catorzena etapa del Tour, de 183,7 quilòmetres entre Carcassona i Quilhan. Una aproximació als Pirineus amb cinc ports –tres 2a i dos 3a– que el neerlandès ha aconseguit en solitari amb un atac a 40 quilòmetres de l’arribada, quan formava part d’una escapada en què Guillaume Martin (Cofidis) ha resultat el gran triomfador del dia pel que fa la general. El neerlandès (1986) suma el seu segon triomf al Tour, després del de 2017 en la quinzena etapa, i permet al Trek aconseguir la primera en aquesta 108a edició..

L’atenció

Michael Woods (Israel) ha igualat Nairo Quintana (Arkéa) al capdavant de la muntanya en el tercer port del dia (50), amb el canadenc disputant-se els punts amb Wout Poels (Bahrain Victorious), 47, mentre el colombià s’havia de resignar al darrere. Tot perquè l’escapada no s’ha format fins que quedaven menys de 100 quilòmetres i tots els intents se n’anaven en orris, castigant les cames dels seus protagonistes, això sí.

Un segon grup de perseguidors ha aconseguit atrapar el davanter, formant-se’n un altre el millor a la general dels quals era Guillaume Martin (Cofidis), novè a 9:29 de Pogacar.

L’ensurt

Poels (49) ha passat com un avió Woods (51) al pas per Galinagas (3a, km 126,3), amb la diferència sobre el pilot estabilitzada en 4 minuts. El canadenc ha caigut quan liderava l’escapada, en un revolt a l’esquerra que no li ha impedit continuar, malgrat haver perdut contacte.

La decisió

Bauke Mollema (Trek) ha marxat en solitari, encara baixant, just abans que Woods entrés de nou en l’escapada. La diferència s’acostava al mig minut, a 40 quilòmetres i, a l’inici del darrer port, de segona, era d’1:27 a 21,4. La presència de Martin, al podi de manera virtual, activava els Education First en el pilot per assegurar el lloc d’Uran –segon darrere Pogacar, a 5:18. Un vist i no vist que ha deixat l’equip del líder al davant tot el dia.

El grup perseguidor de Mollema es trencava pujant, fet que no impedia Woods consolidar-se primer de la muntanya (54). Els primers membres de l’escapada han entrat a un minut i Guillaume Martin, després, acaba el dia a 4:04 de Pogacar, segon en la general.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)