Ciclisme

Sepp Kuss, vencedor a Andorra la Vella

El ciclista nord-americà del Jumbo Visma és el més fort de l’etapa pirinenca i Tadej Pogacar és més líder després del defalliment de Guillaume Martin

El nord-americà Sepp Kuss (Jumbo Visma), amb 5h12:06, s’ha imposat en l’etapa d’Andorra la Vella en una jornada més en què l’eslovè Tadej Pogacar (UAE) ha mantingut amb autoritat el mallot groc del Tour de França. Kuss, amb un atac en l’ascensió a Beixalís que ha sabut mantenir en el descens fins a la capital del Principat, ha estat el més fort de l’ampli grup d’escapats que han protagonitzat la quinzena etapa de la Grand Bouclé. El ciclista del Jumbo Visma ha avantatjat en 22 segons al veterà murcià de 41 anys Alejandro Valverde i en 1:15 Wout Poels (Bahrain). Pogacar ha arribat a 4:50 amb tots els favorits, excepte Guillaume Martin (Cofidids), que ha perdut tot el que havia recuperat el dia anterior i ha passat del segon al novè lloc de la general. El segon lloc és ara per a Rigoberto Uran (EF), a 5:18 del líder, i el tercer per a Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), a 5:32.

La jornada (191,3 km), que havia arrencat a Ceret, ha estat des de bon començament molt moguda i al quilòmetre 35 ja s’havien aplegat els 32 ciclistes que acabarien protagonitzen la gran fuga del dia. Entre els escapats, no hi havia cap dels deu primers de la general, però si grans noms del pilot com ara Wout van Aert, Wout Poels, Michael Woods, Alejandro Valverde, Tomas de Gendt, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Julien Alaphilippe, Dan Martin, entre molts altres. Així, han arribat a acumular més de 10 minuts de renda respecte el pilot i han passat destacats les primeres dificultats de l’etapa, el Monteé de Mont-Louis i el Pimorent, fins que l’ascens del Port d’Envalira i l’atac de Nairo Quintana ha trencat totalment el grup. El colombià ha atacat un quilòmetre i mig abans de coronar del Port d’Envalira, el cim més alt d’aquesta edició del Tour (2.408 m) i per aquest motiu tenia premi extra. En el descens ha estat neutralitzat, tot i que ho ha tornat a intentar en el grup de tretze supervivents de l’escapada. Amb tot, ha estat Kuss qui s’ha emportat el premi amb un canvi de ritme que ningú ha pogut seguir en els quilòmetres finals de Coll de Beixalís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)