Tennis

Djokovic, al club selecte

Tennis. El serbi venç el tercer Wimbledon seguit després de remuntar a Berrettini un primer set boig i imposar la seva qualitat, i iguala Rafa Nadal i Roger Federer amb 20 títols de Grand Slam

Quan el 2010 un descaradíssim serbi anomenat Djokovic (34 anys) va entrar en l’escena de les estrelles, pocs es podien pensar que arribaria al nivell dels mites Rafa Nadal (35 anys) i Roger Federer (en fa 40 a l’agost). Però uns han fet millors als altres per l’exigència, i el big three del tennis, una cosa inigualable en el món de l’esport professional, ha fet que el destí els tres tingui, des d’ahir, 20 títols de Grand Slam a la gespa de Wimbledon. El pròxim repte de Novak Djokovic seran els Jocs Olímpics de Tòquio. El serbi ja ha arribat al cim dels grans, però vol continuar escalant per ser el millor. La final va ser vibrant i va haver d’aixecar un set en contra per acabar dominant 6-7 (4), 6-4, 6-4 i 6-3 en 3h23 de joc. És el tercer títol seguit del serbi a Londres.

El serbi, després de tres primers jocs igualats amb intercanvi de cops, va trencar el quart servei a Berrettini (25 anys) per situar el 3-1. El següent joc va deixar en blanc l’italià (4-1) per encarrilar el primer set. Però Berrettini va reaccionar per fer capgirar el matx i portar el primer set al tie-break després d’un trencament clau en el novè joc (5-4). En el desempat, l’italià va estar sublim i es va endur el primer set (7-6) amb un 7-4 en el tie-break després d’1h09.

El segon set va començar amb Djokovic arrasant (4-0) i trencant dues vegades el servei de l’italià. De nou, Berrettini va reaccionar amb un joc directe, amb el seu servei infal·lible, i va posar pressió al serbi (5-4). Però Djokovic va resoldre amb un joc en blanc per empatar el matx (1-1). En el tercer set, el serbi va fet un pas endavant, dominant des de l’inici i mantenint sempre l’avantatge i rematant el set amb un altre 6-4 per posar-se per davant (2-1). En el quart set, es va mantenir la igualtat fins al setè joc, en què Djokovic va trencar el servei de Berrettini i es va acabar tot.

Nova perla júnior

Paral·lelament, es va disputar la final júnior femenina, que va coronar la basca Ante Mitegi assolint el títol als 17 anys en remuntar contra l’alemanya Nastasja Schunk per 2-6, 4-6 i 1-6 en 2h04 de joc a la pista que hi ha al costat de la central de Wimbledon.

LES REACCIONS

Que donin també un tribut a Roger i a Rafa. Són la raó que jo sigui aquí; són els qui m’han fet veure tot el que havia de millorar
Estic convençut que Matteo tindrà una gran carrera. Segur que tindrà moltes més oportunitats per guanyar un títol
Novak Djokovic
Ha estat millor que jo. Espero que no sigui la meva última final. Per a mi no és un final, sinó l’inici del que ha de venir
Matteo Berrettini
PALMARÈS
1996 .....................Richard Krajicek (HOL)
1997 ...........................Pete Sampras (EUA)
1998 ...........................Pete Sampras (EUA)
1999 ...........................Pete Sampras (EUA)
2000 ..........................Pete Sampras (EUA)
2001 .....................Goran Ivanisevic (CRO)
2002 ........................Lleyton Hewitt (AUS)
2003 .......................... Roger Federer (SUI)
2004 .......................... Roger Federer (SUI)
2005 .......................... Roger Federer (SUI)
2006 .......................... Roger Federer (SUI)
2007 ........................... Roger Federer (SUI)
2008 ..............................Rafael Nadal (IBA)
2009 .......................... Roger Federer (SUI)
2010 ...............................Rafael Nadal (IBA)
2011 .........................Novak Djokovic (SER)
2012 ............................ Roger Federer (SUI)
2013 ............................. Andy Murray (SCO)
2014 ........................Novak Djokovic (SER)
2015 .........................Novak Djokovic (SER)
2016 ............................. Andy Murray (SCO)
2017 ............................ Roger Federer (SUI)
2018 ........................Novak Djokovic (SER)
2019..........................Novak Djokovic (SER)
2021..........................Novak Djokovic (SER)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)