Ciclisme

Tadej Pogacar guanya el seu segon Tour i Wout van Aert l’esprint de París

Tadej Pogacar (UAE) ja és el campió del 108è Tour, amb l’arribada a París de la cursa, la darrera etapa de la qual (108 quilòmetres) se l’ha adjudicat Wout van Aert (Jumbo), que lliga el seu tercer triomf d’etapa, el segon seguit, i impedeix Mark Cavendish (Deceuninck) convertir-se en l’home amb més victòries, 35, superant Eddy Merckx.

Els 141 homes que han pres la sortida, després que Jakob Fuglsang (Astana) es sumés a la llista d’abandonaments, han estat rebuts com herois a París, especialment els homes de l’UAE, que han encapçalat el pilot fins el primer pas per meta, previ a les vuit voltes al circuit.

El segon verd

Cavendish ha superat Michael Matthews (BikeExchange) en l’esprint intermedi per sentenciar la classificació del mallot verd. L’australià hauria d’haver guanyat i que el manx acabés novè com a molt per evitar el segon verd de Cavendish, deu anys després.

La campana

El darrer gir a 6,9 quilòmetres ha activat els Ineos amb Geraint Thomas. Un moviment que enfonsava la última escapada –Ide Schelling (Bora), Michael Valgren (EF) i Brent van Moer (Lotto). Wout van Aert (Lotto) anava molt ben ubicat i Cavendish s’hi posava a roda al darrer quilòmetre. El belga ha llançat l’esprint i, amb el manx a roda i tancat, ha lamentat el tercer triomf de van Aert.

Els joves al poder

Tadej Pogacar i Jonas Vingegaard, primer i segon a la general, ho són també de la classificació dels joves. L’eslovè té 22 anys, 9 mesos i 27 dies. I el danès 24, 7 i 7. El 1958 és l’anterior cop que dos menors de 26 anys són primer i segon: Charly Gaul i Vito Favero, els dos amb 25. L’any abans ho eren els tres primers: Jacques Anquetil, Marcel Janssens i Adolf Christian. Pogacar, a més, du dos triomfs en dues participacions mentre Vingegaard acaba segon en la seva primera aparició. De fet, l’eslovè ha estat l’únic líder de la classificació dels joves. L’anterior en fer-ho, Jan Ullrich el 1997 quan Pogacar encara no havia nascut.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)