Natació

Jessica Vall, a 11 centèsimes de les semifinals

Natació. La nedadora del Sant Andreu queda 18a en les sèries de 100 m braça i ja es prepara per als 200 m, la seva distància preferida

En la segona jornada al centre aquàtic de Tòquio va entrar en acció Jessica Vall, un altre dels grans referents de la natació catalana. La nedadora del CN Sant Andreu va ocupar el divuitè lloc en les sèries preliminars dels 100 m braça i amb un registre d’1:07.07 es va quedar a les portes d’accedir a les semifinals dels Jocs. Onze centèsimes van separar la deixeble de Jordi Jou del tall de les setze millors, que va marcar l’alemanya Anna Charlott Darcel Elendt, amb 1:06.96. Vall, que va cobrir els primers 50 metres en 32.02, no va poder passar del setè lloc de la cinquena sèrie, la més ràpida de totes i que va dominar la sud-africana Tatjana Schoenmaker amb un nou rècord olímpic (1:04.82), seguida per la nord-americana Lydia Jacoby (1:05.52). El tercer millor registre va ser per a la també nord-americana Lilly King, la vigent campiona olímpica i que es va imposar en la sisena sèrie amb 1:05.55.

Fora de les semifinals, Vall s’haurà de centrar ara a preparar de la millor manera possible els 200 m braça, la seva distància preferida i que es disputarà en la jornada de dimecres. També competirà en aquesta prova l’altra gran especialista en braça de la natació catalana, Marina García (CN Sabadell).

Tres rècords en 6 minuts

Si Tatjana Schoenmaker va establir una nova plusmarca olímpica en els 100 m braça (1:04.82), en els 100 m esquena es va viure una autèntica bogeria amb la consecució de tres rècords en sis minuts, en tres sèries consecutives. La canadenca Kylie Masse va obrir la veda en la quarta sèrie (58.17) i en les dues posteriors la van rebaixar la nord-americana Regan Smith (57.96) i l’australiana Kaylee McKeown (57.88). L’anterior rècord olímpic era en poder de l’australiana Emily Seebohm (58.23), vigent des dels Jocs de Londres.

Katie Ledecky marca territori

La nord-americana Katie Ledecky, que aspira a conquerir cinc medalles d’or a Tòquio, va fer tota una declaració d’intencions en la seva primera incursió al centre aquàtic de la capital nipona i va marcar el millor registre en les sèries de 400 m lliure amb 4:00.45. La jove australiana Ariartne Titmus, la gran amenaça al regnat de Ledecky, es va conformar amb guanyar l’última sèrie preliminar amb el tercer millor registre de les finalistes (4:01.66). Entremig de les dues favorites es va classificar la xinesa Bingjie Li (4:01.57).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)