Handbol

Antonio Carlos Ortega: “Tothom vol ser al Barça i jo sóc un competidor nat”

El nou entrenador del Barça d’handbol, Antonio Carlos Ortega, fitxat per les tres properes temporades, ha reconegut aquest diumenge en declaracions als mitjans del club que, per a ell, “entrenar el Barça és un repte personal i professional”.

“Entrenar el Barça és un repte personal i professional; i és també el màxim al que es pot aspirar, com és dirigir a l’equip més gran del món a nivell d’handbol i ho afronto amb la màxima il·lusió i absoluta responsabilitat”, ha afirmat.

El passat dia 14 va fer 50 anys i torna al club després de setze anys. “Jo sóc de Màlaga i em considero d’allí, però sempre he tingut Barcelona com la meva segona casa”, ha apuntat.

“Vaig passar onze temporades magnifiques a l’equip (1994-2005) i recordo aquesta etapa amb molt d’afecte. Van ser uns anys meravellosos en els quals em vaig formar encara més com a persona i com a jugador. Van ser uns anys de molt èxit a nivell de títols i sempre he sentit aquest club com a meu; ara tinc la sort de poder tornar aquí”, ha apuntat.

Com a jugador només va tenir dos clubs en tota la seva carrera. Maristas Màlaga (1990-1994) i Barça (1994-2005). Després del Barça, en el qual es va retirar amb 33 anys, a causa d’una lesió en el genoll, va debutar com a entrenador a l’Antequera, passant al Veszprém hongarès, va entrenar la Selecció de Japó, el Kolding danès, i el Hannover Burgdorf alemany, equip en el qual va estar les quatre últimes temporades.

“Per descomptat que se li pot dir que no al Barça, però sabent que perds un repte professional espectacular. Jo sé que el canvi és gran, estava molt còmode a Hannover, però cal ser realista ja que lluitar per títols allí era una mica utòpic”, ha dit.

Tot i així, en tres anys consecutius va classificar l’equip a la final a quatre de la copa d’Alemanya i va arribar a la Final (el 2018); un fet històric ja que mai abans ho havia aconseguit.

Al febrer d’aquest any havia renovat per dos anys més amb el Hannover i sobre aquest tema ha manifestat: “Sempre vaig dir que només em mouria de Hannover amb una oferta d’un projecte esportiu realment interessant i, per descomptat el del Barça ho és”.

“Recordo que es van posar en contacte amb mi i em van dir que s’havia tancat un acord amb el llavors entrenador, Xavi Pascual, que no seguiria i que la primera opció per al seu relleu era jo”, ha concretat.

“Ho vaig comunicar al meu club. Els vaig dir que per a mi era una oportunitat única i si bé em sentia molt compromès amb ells i que havia format l’equip, volia fer tot el possible per sortir; i tenia un clàusula per fer-ho”, ha afegit.

“Al Barça pots aspirar a tot i guanyar-ho tot com així s’ha fet. Tothom vol ser al Barça i jo sóc un competidor nat. El vaig ser com a jugador i m’ho considero com a entrenador”, ha indicat Ortega.

El nou tècnic és conscient que entrenar al Barça comporta una gran pressió. “Encara que la pressió me la poso jo mateix i el primer que s’exigeix sóc jo mateix. És indubtable que al Barça hi ha una pressió tremenda per guanyar i això ho sap qualsevol entrenador; és alguna cosa que tots hem de suportar i portar-la tan bé com sigui possible”, ha comentat.

A mitjan agost, quan retornin els tretze internacionals que estan en els Jocs de Tòquio, començarà la seva tasca al capdavant de l’equip.

“Hi ha molt treball per fer, arribo nou al vestuari d’un equip que ha tingut el mateix entrenador durant dotze temporades i haig de fer una feina gran perquè la gent confiï en la meva forma de treballar i en el ’staff’ tècnic”, ha explicat.

El seu ajudant i segon tècnic serà l’exporter blaugrana Tomas Svensson, amb experiència en la Bundesliga i que serà també entrenador de porters. “M’agradaria que l’equip pogués jugar com ho ha fet fins ara, aportant algunes coses noves, però no canviar molt, perquè s’han fet les coses bé fins ara”, ha concretat.

“Estic segur que tot això sortirà bé. El meu somni és el títol al que tothom aspira: la lliga de Campions, [en va guanyar sis com a jugador en el Barça] per la dificultat per guanyar-la i la repercussió que té”, ha rematat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)