Derrota molt ajustada

Waterpolo. La selecció espanyola rep la primera derrota de la fase de grups contra els Països Baixos en un partit amb alternatives. Les jugades de superioritat del rival passen factura

Països Baixos 14 Espanya 13

PAÏSOS BAIXOS:Willemsz, Van der Sloot (1), Joustra (1), Keuning, Koolhaas (1), Van de Kraats (6, 1p) i Sleeking –equip inicial–;, Megens (4), Genee, Wolves, Stomphorst i Sevenich (1).ESPANYA:Laura Ester, Anna Espar (4), Bea Ortiz (1), Clara Espar, Pili Peña (1), Tarragó (1), Leiton (2) –equip inicial–; Bach, Irene González, Maica García, Judith Forca (1) i Elena Ruiz (3).PARCIALS:2-3, 3-2, 3-2 i 6-6.ÀRBITRES:Dervieux (França) i Goldenberg (Estats Units). Van excloure definitivament a Bea Ortiz.

La selecció espanyola va encaixar la seva primera derrota en la fase de grups contra els Països Baixos en un partit molts disputat i amb alternatives en el marcador. La derrota va ser mínima i l’equip estatal va tenir la possibilitat d’empatar en la darrera jugada, en què va atacar sense portera i amb set jugadores. No va poder marcar i va perdre per la mínima. L’equip neerlandès va estar molt encertat en les jugades de superioritat i vuit gols van arribar en aquesta mena de jugada.

La selecció estatal va anar per davant en la marcador en el primer quart (2-3) i l’equip neerlandès ho va fer en el segon per arribar al descans amb un empat (5-5). En el tercer període els Països Baixos es van avançar amb dos gols (8-6). La reacció de les jugadores de Miki Oca va situar el 8-9 a l’inici del darrer quart i, malgrat un parcial de 3-0 dels Països Baixos (11-9), es va entrar en el darrer minut del partit amb un empat (13-13). El gol de la victòria de les neerlandeses va arribarquan només faltaven 24 segons per acabar. Simone van de Kraats va destacar, amb sis gols, quatre en els darrers vuit minuts, per part dels Països Baixos, i Anni Espar en va marcar quatre per a la selecció estatal.