Atletisme

Tsimanuskaia marxa cap a Polònia i el COI crea una comissió per estudiar el cas

L’atleta bielorussa Kristsina Tsimanuskaia ja ha marxat cap a Polònia, que li va concedir asil, segons han informat els mitjans japonesos. El Comitè Olímpic Internacional ha anunciat que ha creat una comissió disciplinaria per estudiar el cas, en que l’atleta va denunciar que l’obligaven a tornar per la força al seu país i que tenia por de les represàlies.

Kristsina Tsimanuskaia va demanar protecció a la policia de l’aeroport de Tòquio quan els responsables del comitè olímpic bielorús, presidit per Víktor Lukaixenko, fill del president del país, la feien tornar abans del previst i sense que disputés els 200 m, la segona prova que havia de fer en els Jocs. La velocista ja havia fet els 100 m. Des de llavors estava refugiada a l’ambaixada polonesa de Tòquio.

El portaveu del COI, Mark Adams, ha manifestat que s’ha obert una investigació: “per establir els fets en el cas de Kristina Tsimanuskaia”. La comissió serà l’encarregada de: “escoltar els dos funcionaris suposadament implicats” en el intent de repatriació de l’atleta bielorussa. El COI ja ha rebut un informe per escrit del comitè bielorús en que explica la seva versió. Mark Adams ha explicat que aquest informe serà avaluat i també ha comentat que no desitjava detallar informació personal relativa a l’atleta, però ha donat per fet “que està camí de Polònia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)