Atletisme

Adel Mechaal progressa adequadament

Atletisme. El palamosí ja és a la final olímpica de 1.500 m després d’ocupar el quart lloc de la semifinal i d’esmicolar la marca personal (3:32.19)

Sense fer soroll, sense les expectatives d’altres competicions, el palamosí Adel Mechaal ja s’ha plantat a la final olímpica dels 1.500 m, programada per demà a les 13.40 h. I ho ha fet per la porta gran, ocupant el quart lloc de la segona semifinal, esmicolant el seu registre personal (3:32.19 per 3:33.91) i sent testimoni de primera fila del rècord olímpic del kenyà Abel Kipsang (3:31.65).

En el tram inicial de la cursa, Mechaal es va mantenir a la cua del grup. El noruec Jakob Ingebrigtsen va marcar el ritme de pas en els primers 400 m (57.16), però va ser l’australià Stewart McSweyn qui va dinamitar la prova amb una acceleració brusca abans dels 800 m (1:54.94). En aquest punt, el migfondista empordanès transitava en onzena posició. Al toc de campana encara era novè i amb una última volta espectacular va anar avançant posicions i progressant fins a la quarta plaça, només al darrere de Kipsang, i pràcticament amb el mateix registre que Ingebrigtsen (3:32.13) i el britànic Josh Kerr (3:32.18). Darrere seu van quedar McSweyn (3:32.54), que va obtenir el premi de la classificació directa –en passaven cinc–; el britànic Jake Heyward (3:32.82), i el luxemburguès Charles Grethen (3:32.86), tots dos repescats per temps, amb registres més propis d’un míting de la lliga del Diamant que de la semifinal d’un gran campionat. En la primera semifinal, la victòria va ser per al britànic –n’hi haurà tres en la final– Jake Wightman, amb 3:33.48, en una cursa on el kenyà Timothy Cheruiyot, tercer amb 3:33.95, va imposar un ritme molt exigent des de l’inici. També es va guanyar la plaça per a la cursa definitiva l’espanyol Ignacio Fontes, cinquè amb 3:34.49.

Després de la seva actuació, Mechaal va fer la seva lectura de la cursa: “S’ha corregut moltíssim, he sortit una mica enrere i em pensava que la cursa es podria alentir, però no ha estat així. La part final l’he afrontat amb molta força.” Vista la seva evolució, el migfondista del New Balance no descarta rebaixar encara més el seu registre. “Havia arribat als Jocs amb només dues curses de 1.500 m aquest any, els 3:51 i els 3:46 del campionat d’Espanya, aquí ja he fet 3:36 i 3:32, i per què no somiar en un 3:30 a la final? Em trobo molt bé i estic fort”, va etzibar.

Dedicatòria a la mare

Mechaal, com ja va explicar al juny durant el campionat d’Espanya a Getafe, no amaga la dificultat que ha tingut per trobar la motivació i l’energia necessàries per entrenar-se a causa de la malaltia de la seva mare, ingressada amb leucèmia a l’hospital Josep Trueta de Girona. “La salut és el primer i quan la salut de la meva mare va empitjorar tot va passar a un segon pla. Soc aquí gràcies a la meva dona i perquè volia dedicar un bon resultat a la meva mare. En les últimes anàlisis la leucèmia ha remès. Estem en espera dels efectes secundaris de la quimioteràpia, però això és gràcies als metges que l’estan tractant i que fa més de quaranta dies que l’estan cuidant genial. Espero regalar-los un bon resultat a la final”, sentencia.

EL PROTAGONISTA

Classificar-se per a la final olímpica és per estar content. I ara, a continuar somiant. El sacrifici té recompensa
Adel Mechaal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)