Triatló

Banyoles, fidel a la cita

Triatló. El segon lloc de Maria Casals en la copa d’Europa júnior esprint, el més destacat d’un cap de setmana amb 1.300 participants

David Castro i Xisca Tous són els grans triomfadors del cap de setmana de triatló a Banyoles, que per onzè any va disposar d’una cursa del calendari internacional i que va aplegar 1.300 participants. Una cita en què es va seguir fil per randa el protocol de prevenció i seguretat de l’Ajuntament de Banyoles i la Fetri, d’acord amb les autoritats sanitàries. Cadascun dels triatletes rebia una mascareta quan arribava a meta i, el públic, podia seguir la competició en directe des d’unes grades, amb limitació d’aforament i respectant la distància de seguretat.

La barcelonina Maria Casals va ser la protagonista del millor resultat català, amb el segon lloc en la copa d’Europa júnior en distància esprint que va obrir el programa d’ahir, al matí. El valencià David Cantero, amb 52:14, va guanyar la cursa masculina amb al suec Hampus Månsson segon, a 3 segons, i el portuguès João Nuno Batista tercer, a 7. La sueca Tilda Månsson va guanyar en noies amb Casals a 7 segons i la francesa Appoline Foltz va completar el podi. (58:22).

Dissabte s’havien disputat el Triatló de Catalunya i el campionat estatal de grups d’edat, i el plat fort va ser l’estatal elit en la distància olímpica. Castro va dominar la cursa mantenint-se en el grup capdavanter des de l’inici i decidint-la en el sector a peu, quan només Ángel Sánchez (Albacete) i Jordi Garcia (Badalona) el podien seguir per acabar segon i tercer després d’un canvi molt fort del castellà. La mallorquina Xisca Tous ja tenia coll avall el triomf en la bici i només Maria Pintanel mantenia alguna possibilitat a peu. Tous va treure 12 segons a la gallega i Natalia Hidalgo va ser tercera.