Atletisme

El míting de Palafrugell del dia 18 podria ser l’últim

Atletisme. Després de dos ajornaments la 28a edició es disputa fora de les seves dates habituals sense tenir el futur immediat garantit

Després de dos ajornaments a causa de la pandèmia, a la primavera del 2020 (23 de maig) i a la del 2021, el míting internacional de Palafrugell celebrarà finalment la seva 28a edició el pròxim dissabte 18 de setembre, el primer cop que es disputa fora de les seves dates habituals (maig i juny). Podria ser, a més, l’última edició d’aquest tradicional encontre atlètic del programa català, integrat al circuit Europe Athletisme Promotion (EAP).

L’organització admet que la continuïtat no està garantida un cop el seu impulsor i organitzador, Josep Massa, que es jubila, deixi l’àrea d’Esports de l’Ajuntament, que de moment no vol mantenir-lo sense l’home que ha conservat encesa la flama des de la primera edició, el 1992, quan es va estrenar la primera pista sintètica amb la col·laboració sempre del CA Palafrugell. El 2022 s’hauria de celebrar, precisament, el 30è aniversari de l’encontre.

Tot i el doble canvi de dates, la participació internacional no se’n ressentirà. Hi ha confirmades fins ara delegacions de Letònia, els Països Baixos, Bèlgica, Irlanda del Nord, Malta i Hongria. Més difícil, en canvi, està essent confirmar la presència d’atletes catalans, molts dels quals es troben fora del seu període de competició, acabant les vacances i no volen precipitar un retorn a la competició sense entrenaments. De fet, la temporada de pista està pràcticament acabada a Catalunya, tot i que a l’octubre estan previstos campionats de promoció i la copa catalana de clubs.

Protocol sanitari

Per assistir a les proves els seguidors hauran d’inscriure’s prèviament seguint el protocol de la Covid-19. Hi ha programades entre les 17 h i les 20.40 proves de 100, 400, 800, 1.500, 3.000 m i 400 m tanques i concursos de perxa, alçada, llargada, triple, disc i pes.

Durant les tres dècades d’història del míting han passat grans atletes per l’estadi que han deixat la seva petjada en forma de rècords, com ara Rabath Yousif, Omar Cisneros, Josep Lluís Blanco, Frank Casañas, Lorène Bazolo, Falilat Ogunkoya, Olga Bolsova, Nadzeya Ostapchuk i Olena Antonova.

Els pròxims mítings previstos del circuit EAP són els de Belfast (11 de setembre), Palafrugell (18) i Zadar (23), que són els que tancaran la temporada a l’aire lliure.

LA DADA

1992
La primera edició
es va disputar coincidint amb la febre olímpica que hi havia a Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)