Lliga Europea

El divorci és oficial

Hoquei sobre patins. L’EHCA anuncia que renuncien a la lliga europea si el WSE-RH no canvia el format

L’EHCA, l’Associació de Clubs Europeus d’Hoquei sobre Patins, va anunciar ahir que els seus dotze clubs integrants, entre els quals n’hi ha quatre de catalans, han decidit per unanimitat no jugar la lliga europea si el comitè europeu WSE-RH no respecta el format prèviament acordat amb la benedicció del World Skate, el màxim organisme mundial, de dos grups de vuit equips a doble volta. El WSE-RH té la intenció d’establir quatre grups de cinc equips amb una lligueta a una sola volta. “Els dotze equips de l’EHCA volen participar en un model de competició a l’altura dels temps i de les expectatives que tots els professionals i aficionats de l’hoquei sobre patins estan esperant”, explica la nota, amb la qual l’organisme, a banda d’exposar nítidament la seva posició un cop esgotades les vies de diàleg, fa un crit d’alerta final en el temps de descompte per trobar una sortida a un conflicte enquistat per la intransigència del comitè europeu. L’organisme no veu amb bons ulls els objectius futurs de l’EHCA de crear una nova lliga europea. El sorteig està previst per dissabte a Paredes (Portugal) i si els equips de l’EHCA se’n desmarquen, només quedaran vuit conjunts i una lliga europea que, si s’acabés disputant contra els elements, quedaria tocada de mort.

L’EHCA la integren cinc clubs de l’OK Lliga –Barça, Liceo, Reus, Noia i Caldes–; cinc de la lliga portuguesa –Sporting, Porto, Benfica, Oliveirense i Barcelos–, el Forte dei Marmi italià i el Saint Omer francès. “Els 12 clubs que formen l’EHCA es mantenen ferms en la seva decisió de competir si es respecta el preacord que va donar pas a la inscripció”, titula el comunicat remès ahir al migdia: “Els dotze clubs han acordat, per unanimitat, competir en la lliga europea 2021/22 únicament si es respecta el format de competició acordat amb el World Skate. En el cas que el World Skate Europe no respecti aquest acord, els dotze clubs de l’EHCA demanaran no ser presents en el sorteig, renunciant al dret a participar-hi.” El comunicat recorda el sistema pactat: “El preacord garantia un format de lligueta de tots contra tots amb anada i tornada en dos grups de vuit equips cadascun, acabant amb una final eight. El model vindria precedit d’una fase prèvia en què els convidats que no havien aconseguit esportivament la classificació haurien de competir per assolir el màxim dels setze equips acordats.”

EL COMUNICAT

Ens mantenim ferms en la decisió de competir si es respecta el preacord que va donar pas a la inscripció en la lliga europea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)