Tennis

Raducanu i Fernández, dues joves realitats

Tennis. Raducanu, de 18 anys, i Fernández, de 19, haneliminat Sakkari, la dissetena favorita (6-1 i 6-4), i Sabalenka, la segona (7-6 [3], 4-6 i 6-4), i jugaran la final de l’US Open

Van començar l’Obert dels Estats Units com a jugadores bastant desconegudes, van passar a ser prometedores i han acabat com dues joves realitats amb la inesperada, sorprenent i brillant classificació per la final de l’últim Grand Slam de la temporada. La canadenca Leylah Fernández, que fa quatre dies va complir els 19 anys, i l’anglesa nascuda a Canada Emma Raducanu, de 18 anys, han passat a la història perquè disputaran la final més jove de l’US Open. La 73a jugadora del rànquing mundial i la 150 de la llista WTA respectivament, van deixar fora a la segona i a la dissetena favorites, i disputaran la seva primera final en un torneig del Grand Slam.

Leylah Fernández va derrotar a la segona cap de sèrie la bielorussa Aryna Sabalenka per 7-6 (3), 4-6 i 6-4 en dues hores i vint-i-un minuts de lluita. La canadenca va aprofitar molt be les errades de la seva rival per aconseguir una gran victòria. Emma Raducanu és la primera jugadora que arriba a una final de l’Obert dels Estats Units després de disputar la fase prèvia. No ha cedit ni un set en els tres partits de la qualificació i els sis del quadre gran. En la semifinal contra la grega Maria Sakkari (17) es va mostrar intractable i la va derrotar per 6-1 i 6-4 en només una hora i vint-i-quatre minuts. Un 5-0 d’inici en el primer set, amb dos trencament de servei, van encaminar l’anglesa cap a la final.

Les dues joves jugadores ha mostrat un joc ràpid i d’anticipació que els ha permès sorprendre a les rivals. Alguns dels seus cops, com el reves a dues mans flexionant les cames de Leylah Fernández, o les devolucions impossibles a ras de terra d’Emma Raducanu, han impressionat als aficionats de Nova York que les han adoptat i els hi han donat el seu suport en cada partit. Les dues han mostrat una inesperada maduresa en les situacions complicades que els ha permès eliminar rivals de molt de prestigi.

Leylah Fernández i Emma Raducanu no s’han enfrontat mai en els tornejos de la WTA, i la primera vegada serà en aquesta gran final. La canadenca ha guanyat un títol a Monterrey (WTA 250) en el mes de març d’aquest any, mentre que l’anglesa encara no ha disputat cap final dels tornejos de la WTA.

Ram i Salinsbury guanyen el títol en els dobles masculins

A.C.

El nord-americà Rajeev Ram i l’anglès Joe Salisbury, els quarts favorits, van guanyar el títol dels dobles masculins al derrotar en la final a l’escocès Jamie Murray i al brasiler Bruno Soares, els setens caps de sèrie, per 3-6, 6-2 i 6-2 en una hora i quaranta cinc minuts. Jamie Murray i Bruno Soares havien sigut els botxins en els quarts de final del barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos. La final de dobles femenins la disputaran l’australianaSamantha Stosur i la xinesa Shuai Zhang, catorzenes favorites, contra les nord-americanes Coco Gauff i Catherine McNally, les onzenes favorites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)