Tennis

Djokovic està a un triomf del Grand Slam

Tennis. El serbi, primer cap de sèrie, jugarà la final de l’obert dels Estats Units contra el rus Medvédev, el segon favorit

Una sola victòria separa Novak Djokovic d’aconseguir el Grand Slam, guanyar els quatre grans tornejos en un mateix any. Aquesta fita no s’ha fet en la categoria masculina des del 1969, en què l’australià Rod Laver es va imposar en els quatre majors el mateix any. El serbi, número 1 mundial, ha guanyat en aquest 2021 l’obert d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon i està en la final de l’obert dels Estats Units, a un triomf del gran objectiu. Novak Djokovic va manifestar, després de classificar-se per a la final: “Tractaré el proper partit com si fos l’últim partit de la meva carrera. Ho donaré tot dins de la pista.” El rival del serbi, primer cap de sèrie, en la final de l’obert dels Estats Units serà el rus Daniil Medvédev, el segon favorit.

Novak Djokovic es va classificar per a la final del major de Nova York en guanyar l’alemany Alexander Zverev, quart cap de sèrie, per 4-6, 6-2, 6-4, 4-6 i 6-2 després de 3 hores i 34 minuts d’un intens joc. L’alemany es va avançar en el resultat, va lluitar en tot moment i només va cedir en el cinquè set, quan un segon break va permetre a Djokovic avançar-se amb un 5-0 de què Alexander Zverev no es va poder refer tot i que ho va intentar. Daniil Medvédev va passar a la final en vèncer el canadenc Felix Auger-Aliassime per 6-4, 7-5 i 6-2 en 2 hores i 4 minuts de semifinal.

Raducanu guanya el títol

Emma Raducanu, de 18 anys, va guanyar el títol de l’Obert dels Estats Units al imposar-se en la final per 6-4 i 6-3 a Leylah Fernández, que fa cinc dies en va complir 19. La britànica, que és la 150 del rànquing mundial, va jugar la primera final de la seva carrera en un Grand Slam, i va aconseguir una brillant victòria en 1h51 contra la canadenca que és la 73 del món. Emma Raducanu és la primera jugadora que guanya el títol de l’US Open després d’haver disputat la fase prèvia. La britànica ha disputat deu partits, i no ha cedit ni un sol set. La final va sser molt disputada en el primer set i en el segon tot i un 1-2 en contra va saber remuntar i emportar-se el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)