Tennis

XAVIER ATO

PRESIDENT DEL CT D’ARO

“Veure el millor tennis sense viatjar és un luxe”

“Podem fer tornejos amb més premis però necessitem patrocinadors més estables”

“El torneig Mapfre ja va rebre la màxima valoració de tots els que es van fer”

El CT d’Aro s’ha convertit en el club de moda a les comarques gironines. El 2021 encadenarà tornejos ITF femenins i masculins mentre potencia una acadèmia amb vocació internacional.

Per a un club modest quin esforç suposa organitzar tornejos ITF femenins i masculins?
L’esforç és important. Tensem l’equip (14 persones) durant deu dies al màxim. Els necessitem al 100% durant el torneig i també els dies previs i posteriors. De totes maneres ho tenim bastant per mà. L’any passat vam organitzar una de les quatre proves del Circuit Mapfre i la nostra va ser qualificada com la millor. Tot seguit vam organitzar un ITF femení de 15.000 dòlars en premis i, tot i la pandèmia, ens va servir per agafar experiència i detectar punts de millora. L’experiència ens fa estar molt segurs de les nostres forces i ens anima a continuar en aquesta línia.
Senten que tenen el suport de patrocinadors i institucions o la crisi actual ho fa tot més difícil?
Si organitzar esdeveniments d’aquests tipus ja és difícil, fer-ho en un entorn com l’actual és encara més complex. Se’ns fa difícil reclamar l’aportació habitual dels nostres patrocinadors. Molts no tenen les mateixes possibilitats econòmiques que abans de la pandèmia i ens han ofert substituir les aportacions econòmiques per serveis als seus establiments. Per al club seria tot més senzill si trobéssim un partner de llarg termini, hi estem treballant. Sí que he de destacar que les institucions ens demostren un important suport, tant la Generalitat com la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro –en el seu regidor d’Esports, el Pedro Torres, hem trobat un ferm aliat.
Es podran fer tornejos de més categoria econòmica en el futur?
Tot plegat és una qüestió de números i de sostenibilitat. La nostra estratègia és fer quelcom sostenible en el temps i amb ITF de 15.000 o 25.000 dòlars estem còmodes. Tenim instal·lació, mitjans humans i experiència per arribar a fer un 100.000, però mentre no trobem un patrocinador que ens acompanyi a mitjà termini no volem anar més amunt.
Que l’ITF femení el guanyés Rebeka Masarova ajuda al reconeixement internacional del club?
Tinc el convenciment absolut que així és. A la prova Circuit Mapfre la campiona va ser Sara Sorribes (en aquell moment 120a del món). Avui és dins el top 50 WTA. El cas de la Rebeka és encara més espectacular. Va guanyar aquí provinent de la fase prèvia. Aquesta victòria li va permetre agafar confiança i va encadenar un seguit de bons resultats que l’han dut a participar al US Open. Tot plegat ens porta a millors quadres de jugadores i més espectacle a la pista. Per a nosaltres és un orgull i no fa més que refermar-nos en la nostra aposta.
Aquests tornejos deuen ser part del projecte del club. En què més es concreta?
Són la part més espectacular i visible, però la junta entén que els clubs hem de ser multiesportius, girar sobre dos punts: qualitat professional docent i qualitat en les instal·lacions. Amb Magister Tennis tenim un centre docent de tennis de primer nivell destinat a desenvolupar la base i provar la professionalització –per a aquells que ho vulguin– a la nostra acadèmia. Tenim professionals de primer ordre com Javier Duarte o Ferran Ventura. En poc més d’un any ja toquem els 200 alumnes de tennis i a la nostra acadèmia estem rebent nois i noies de diferents destins europeus que venen a perfeccionar-se amb nosaltres. Fa dos anys vam apostar per muntar un gimnàs esportiu amb el Marc Medina, reconegut professional. Aquesta aposta ens va reportar cap a 250 abonats més que abans no teníem. A la secció de pàdel tenim una escola amb un centenar de nois i noies i a l’estiu passen per les nostres pistes més de 800 parelles per participar als nostres campionats. Qualitat docent i les millors instal·lacions; la clau del nostre èxit.
Com valoren els socis la nova aposta?
La rebuda és magnífica. Veure el millor tennis sense haver de viatjar és un luxe. L’espectacle que ens ofereixen és magnífic i com que tenim unes àmplies instal·lacions pràcticament no tenen cap molèstia a l’hora de compartir espais. També mostren la seva satisfacció ja que un club quan millor llueix és quan rep esdeveniments d’aquesta magnitud.
La caiguda del turisme els ha afectat?
De cap manera. Sens dubte també hi ha influït el canvi de direcció esportiva iniciat el 2019. El 2020 vam incrementar la ràtio d’ocupació un 36% i el 2021 anem pel camí d’un 39% més. Un 75% en dos anys, cosa que ens porta a plantejar quelcom que la nostra junta no preveia inicialment: l’ampliació amb més pistes i espais esportius. Tot i la pèrdua l’any 2020 del turista estranger i que se n’hagin rebut menys el 2021, els ingressos per lloguer a tercers s’han incrementat un 45%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)