Estrena de qualitat a Europa

Handbol. El Barça supera el Flensburg a domicili en l’inici de la defensa del seu títol de la lliga de campions. Pérez de Vargas destaca en un espectacular duel de porters

Flensburg 21 Barça 25

FLENSBURG-HANDEWITT:Buric, Steinhauser (2), Golla (1), Gottfridsson (3), Mensah (3), Mensing (6) i Wanne (6, 4p) –set inicial–; Jensen, Helmersson, Bult, Svan, Van Oettingen, Jakobsen, Lindskog i Möller (p.s.).BARÇA:Pérez de Vargas; Gómez (5, 1p), Mem (7), Fábregas (2), Petrus, Zein (1), Cindric i Ángel Fernández (1) –set inicial–, Frade (2), Makuc, Richardson (6), Lángaro (1), Janc, Martí Soler i Maciel (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-2, 3-5, 5-6, 7-10, 8-11 i 10-13 (descans), 12-15,16-17, 16-19, 17-19, 18-22 i 21-25.ÀRBITRES:A. Brunner i M. Salah (Suïssa). Van excloure Jensen, del Flensburg i Zein i Mem (2), del Barça.

La defensa del títol de la lliga de Campions del Barça va començar de la millor manera possible, amb una important victòria a la pista d’un rival potent. El tècnic Carlos Ortega va poder sumar la seva primera victòria a Europa amb el conjunt blaugrana a la pista del Flensburg alemany per 21-25. El partit va estar marcat per la gran actuació a sota els pals dels porters de tots dos equips, Benjamin Buric (17 aturades) i Gonzalo Pérez de Vargas (16), que van fer un recital tant per la quantitat com per la qualitat de les aturades, i el blaugrana va ser escollit millor jugador del partit.

El Barça es va avançar en el marcador des dels primers minuts, 1-4 en el 6, i sempre va anar a davant. En el minut 12, Cindric va caure malament i es va fer mal a l’espatlla esquerra. Va haver d’abandonar la pista i ja no va tornar a jugar. Se l’hi va diagnosticar una luxació acromioclavicular i haurà de ser operat. Els blaugrana van continuar dominant amb una bona defensa, però el porter local va mantenir al seu equip molt a prop en el marcador amb les seves aturades. La màxima diferència del Barça en el primer temps va ser de quatre gols, 8-12 en el minut 26, i es va arribar al descans amb el 10-13, un marcador força baix pel potencial atacant dels dos conjunts.

En l’inici de la segona meitat, el Flensburg es va situar a un gol (12-13), i el duel de porters va continuar. Gonzalo Pérez de Vargas va saber intimidar des de sota els pals els seus rivals. En atac el Barça va anar marcant a poc a poc, i va destacar Mem amb 7 gols. A cinc minuts del final els blaugrana van aconseguir la màxima diferència de cinc gols, 18-23, i es va arribar al final amb un 21-25.