Judo

El subcampió mundial Sugoi Uriarte i el paralímpic Djibrilo Iafá, en el 13è Congrés Internacional Ciutat de Girona

El pavelló de Fontajau acull entre avui i diumenge la 13a edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, que organitza l’Associació Girona-Judo. Els ponents convidats són Sugoi Uriarte, campió europeu i subcampió mundial; Djibrilo Iafá, judoka paralímpic, i Daniel Pions, seleccionador estatal. El congrés torna a ser presencial després que l’edició anterior fos virtual per la Covid i comptarà amb un centenar d’assistents, majoritàriament tècnics i esportistes. L’esdeveniment seguirà combinant ponències amb exposicions tècniques al tatami i compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i amb el patrocini de Securitas.

Aquesta edició s’inicia avui a partir de les 7 de la tarda amb la ponència de Sugoi Uriarte, qui va ser subcampió del món el 2009, campió d’Europa el 2010 i diploma olímpic a Londres 2012. Uriarte també impartirà la ponència demà (9.30 h i 15 h) i diumenge (10 h). Daniel Pions, deu cops campió d’Espanya i actualment seleccionador estatal en categoria cadet, serà present avui (19.45 h), demà (10.30 h i 16 h) i diumenge (10.45 h). Un dels altres noms propis del Congrés és el del judoka paralímpic Djibrilo Iafá. El portuguès, que recentment ha participat als Jocs Paralímpics de Tòquio, pateix deficiència visual i ha estat arrelat a terres gironines i catalanes els últims anys. Iafá explicarà la seva trajectòria demà dissabte (12 h) a Fontajau.

Per a Jaime Salas, director del Congrés i ànima del club juntament amb el seu germà Jose Luis, “és una gran il·lusió poder tornar a fer el Congrés de manera presencial. La gent ha demostrat que en té ganes, ja que fer-ho virtualment l’any passat va ser molt complicat i poder reprendre’l és un èxit. Estem contents amb el cartell que hem aconseguit aquest any, Uriarte i Pions han estat dos grans competidors i Iafá té una gran història de superació al darrere”. Salas explica que “hem esgotat les inscripcions, tindrem el màxim d’assistents que podem acollir per temes de Covid, un centenar, però en condicions normals n’hi haurien 250”. Els participants venen de clubs d’arreu de Catalunya i també de la Catalunya Nord. Per a Salas, el Congrés “és una referència, no només a Catalunya, sinó en l’àmbit estatal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)