Handbol

Cindric, operat de l’espatlla

Handbol. El Barça perdrà el seu central titular entre sis i vuit setmanes i haurà de confiar en la progressió del jove Domen Makuc i la polivalència de Melvyn Richardson en la direcció del joc

La magnífica estrena europea del Barça de Carlos Ortega al Flens Arena (21-25) va quedar enfosquida per la lesió a l’espatlla esquerra de Luka Cindric, que ahir ja va passar per la sala d’operacions i estarà entre sis i vuit setmanes de baixa. El central croat va ser intervingut al vespre, només d’aterrar a Barcelona, pels doctors Francesc Soler i Jordi Puigdellívol, que van confirmar la luxació acromioclavicular. Amb el temps aproximat de recuperació, Cindric es perdrà uns nou partits d’Asobal i cinc més de la lliga de campions, a més de la Super Globe, que es disputa a Damman (Aràbia Saudita), del 4 al 10 d’octubre. De fet, el Barça reprèn avui mateix la lliga Asobal amb el partit de la segona jornada contra el Viveros Herol BM Nava (17 h), en el que serà l’estrena de l’equip al Palau Blaugrana.

La lesió de Cindric, que va caure malament després d’una internada (11’), obligarà a fer un pas endavant la resta de jugadors de la primera línia, en una plantilla més curta d’efectius respecte del curs passat, amb la retirada de Raúl Entrerríos i la marxa d’Aron Pálmarsson (Aalborg). La nota positiva és que l’equip no va perdre el rumb sense el seu central titular i no es va descompondre en els pràcticament 50 minuts que quedaven fins al final del partit. El jove eslovè Domen Makuc, l’altre central pur de l’equip, va tenir la responsabilitat de portar les regnes del conjunt barceloní. Carlos Ortega, però, va trobar una altra solució, i durant bona part del segon període va apostar per Melvyn Richardson en aquesta posició. El lateral francès va exhibir la seva polivalència, la seva capacitat i la bona sintonia amb el seu company Dika Mem, dos esquerrans en la primera línia, i va mantenir viu l’equip en alguns dels moments més delicats del partit. Ortega així ho va destacar després de la victòria. “És una llàstima la lesió de Cindric. A més de la defensa i d’un Gonzalo increïble, un dels moments importants del partit ha estat l’entrada de Melvyn al centre, i el fet de jugar amb dos esquerrans [Mem] ens ha permès jugar diferent. Melvyn ens ha donat una mica d’aire i hem pogut sumar dos punts molt importants, perquè guanyar a Alemanya mai és fàcil”, va sentenciar.

Més enllà d’aquesta variant tàctica, la posada en escena del Barça de Carlos Ortega en la defensa del títol de la lliga de campions va confirmar l’ascendència i el magnífic estat de forma de dos dels puntals de l’equip, Gonzalo Pérez de Vargas (16 aturades i un 44% d’encert) sota els pals, i Dika Mem (7 gols), incansable tant en defensa com en atac.

Bona estrena del Dinamo de Pasqui

De la resta de la jornada europea, va destacar el triomf del Dinamo de Bucarest de Xavi Pascual contra el Kielce de Talant Duixebàev (32-29), amb intervenció dels exblaugrana Àlex Pascual (1 gol) i Cedric Sorhaindo. El conjunt polonès tenia les baixes dels germans Alex i Dani Duixebàev. En el duel d’eterns aspirants al títol europeu, el Veszprém es va imposar al París Saint-Germain (34-31). El Motor Zaporíjia, el pròxim rival del Barça (dijous, a les 18.45 h al Palau Blaugrana), va superar el Porto per 30-27.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)