Atletisme

Corrent cap a la normalitat

Atletisme. Alejandro Rodríguez (l’Hospitalet Atletisme) i Cristina Silva (Ironwill BCN) compleixen els pronòstics en la 43a Cursa de la Mercè, que aplega fins a 6.000 corredors

Alejandro Rodríguez Pritchard (l’Hospitalet Atletisme) i Cristina Silva (Ironwill BCN) van complir els pronòstics en la 43a Cursa de la Mercè, el tret de sortida a una tardor calenta i que per uns moments va recordar l’època gloriosa de les proves populars a la capital catalana. “Barcelona respira esport, i la Cursa de la Mercè és el primer pas cap a la normalitat esportiva a la ciutat, ja que en els propers mesos tindrem proves esportives de tot tipus, una veritable marató d’esdeveniments”, deia el regidor d’Esports, David Escudé, dijous, en l’acte de presentació. Més enllà de la falca publicitària, el cert és que la cursa barcelonina, amb 6.000 corredors (repartits en tres sortides), el màxim permès i la meitat del registre prepandèmic del 2019, va suposar la prova amb més participació a Espanya des de l’aparició de la Covid-19. Fins a final d’any, hi haurà altres cites marcades en el calendari atlètic de la ciutat amb la mitja marató (17 d’octubre), la Cursa de Bombers (24 d’octubre), la marató (7 de novembre), la Jean Bouin (28 de novembre) i la Cursa dels Nassos (31 de desembre), com a més significatives.

En la Cursa de la Mercè, tant Alejandro Rodríguez com Cristina Silva prenien la sortida en el circuit habitual amb arribada a l’avinguda Maria Cristina amb els millors registres dels participants. El fondista de l’Hospitalet Atletisme va comandar la prova al costat del seu company de club Marc Cunyat i el del CA Port Torrevella Miguel Risco. El parcial del vencedor als 5 km va ser de 15:07, per 15:10 dels seus rivals, que van anar perdent terreny en la segona meitat de la cursa. Rodríguez va vèncer amb un registre de 30:32, amb 25 segons de marge respecte de Risco i 53 sobre Cunyat. El domini de Silva va ser molt més abassegador. La corredora de l’Ironwill BCN va prendre la iniciativa des del principi. Va cobrir la primera part de la prova en 16:55 i el total dels 10 km en 34:48, amb més de dos minuts de marge respecte de les seves rivals. Berta Cabanas (37:03), del Barça, i Rebeca Suárez (37:20), de la Sansi, van completar les places del podi. La cursa també va tenir el seu format adaptat, amb un circuit de 2 km, per a persones amb disfuncionalitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda i que per condició física no puguessin fer la distància de 10 km. A més, com cada any la prova va tenir un cost simbòlic de 5 euros, diners destinats a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany està dedicada a la salut mental.

Homes
1r A. Rodríguez (l’Hospitalet) 30:32
2n M. Risco (Torrevella) 30:57
3r M. Cunyat (l’Hospitalet) 31:25
Dones
1a C. Silva (Ironwill BCN) 34:48
2a B. Cabanas (Barça) 37:03
3a R. Suárez (la Sansi) 37:20
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)