Cañellas posa contra les cordes el Granollers (36-33) en la lliga europea

El lateral del Kadetten (10 gols) lidera el seu equip i obliga els vallesans a remuntar en la tornada de dimarts vinent

El Kadetten Schaffhausen s’ha endut el primer assalt en l’eliminatòria de la lliga europea EHF contra el Fraikin Granollers (36-33) gràcies a una monumental exhibició del veterà internacional Joan Cañellas (10 gols en 14 llançaments). El Granollers haurà de remuntar aquests tres gols de diferència dimarts vinent al Palau d’Esports si vol assolir el premi de jugar la fase de grups de la competició. Els d’Antonio Rama, amb tot, han acabat salvant els mobles en la segona part ja que han arribat a perdre 26-20. Les aturades de Guàrdia, la millora en defensa i la direcció i els gols de Pol Valera han propiciat la reacció.

La defensa del Granollers ha patit de valent en la primera part amb els llançaments i el savoir faire de Cañellas, amo i senyor del joc ofensiu dels suïssos, que han aprofitat els errors en atac dels vallesans i els dubtes en defensa per controlar el ritme del joc a partir dels cinc minuts. La velocitat de l’extrem internacional Nik Tominec (5 gols) també ha fet mal als d’Antonio Rama, que s’han vist cinc gols per sota a tres minuts del descans (20-15) en una primera part on només Valera i Chema Márquez han tingut les idees clares.

En el segon temps els locals han mantingut el seu ritme ofensiu però finalment el Granollers ha aconseguit travar el partit i igualar la duresa dels suïssos. Guàrdia ha estat vital aturant accions clares i l’equip ha retallat la diferència. Franco, fins i tot, ha tingut un xut en l’últim atac per fer el 36-34.