Cañellas complica el futur del Fraikin a Europa

Handbol. El Granollers haurà de remuntar contra el Kadetten suís dimarts vinent per accedir a la fase de grups de la lliga europea

Kadetten 36 Fraikin Granollers 33

KADETTEN SCHAFFHAUSEN:Pilipovic (Biosca, Herburger, Kusio (2), Cañellas (10), Schelker (6), Lier (1), Schmidt (1) –equip inicial–; Tominec (5), Zehnder (6), Schopper (3), Maros (2), Matzken, Jerry, Novak i Bartók.FRAIKIN GRANOLLERS:Luan (Guàrdia), Franco (3), Valera (7), Salinas (3), Antonio García (6), Álex Márquez (2), Adrià Martínez (2) –equip inicial–; De Sande, Gurri, Rey (3), Amigó (1), Chema Márquez (5), Armengol i Edgar (1).PARCIALS:2-3, 5-4, 8-7, 13-11, 17-14, 21-17; 25-20, 26-25, 28-26, 32-28, 34-31 i 36-33.ÀRBITRES:Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethmann. Van excloure Herburger (2) i Rei, Amigó, Chema Márquez i Salinas (Granollers).

El Kadetten Schaffhausen es va endur el primer assalt en l’eliminatòria de la lliga europea EHF contra el Fraikin Granollers (36-33) gràcies a una monumental exhibició del veterà internacional Joan Cañellas (10 gols en 14 llançaments). El lateral va aprofitar els moments de dubte de la defensa catalana per guiar els seus companys, que van arribar a guanyar de sis gols en la segona part.

El Granollers haurà de remuntar aquests tres gols de diferència dimarts vinent al Palau d’Esports si vol assolir el premi de jugar la fase de grups de la competició. Els d’Antonio Rama, amb tot, va acabar salvant els mobles en la segona part, ja que van arribar a perdre 26-20. Un parcial de 0-4 més les aturades de Guàrdia, la millora en defensa i la direcció i els gols de Pol Valera van propiciar la reacció quan millor estaven jugant els locals.

La defensa del Granollers va patir de valent en la primera part amb els llançaments i el savoir faire de Cañellas, amo i senyor del joc ofensiu dels suïssos, que van aprofitar els errors en atac dels vallesans i els problemes en defensa per controlar el ritme del joc a partir dels cinc minuts. La velocitat de l’extrem internacional Nik Tominec (5 gols) també va fer mal als d’Antonio Rama, que es van veure cinc gols per sota a tres minuts del descans (20-15) en una primera part on només Valera i Chema Márquez va tenir les idees clares en el joc estàtic.

En els primers minuts del segon temps els locals van mantenir el seu ritme ofensiu, però finalment el Granollers va aconseguir travar el partit i igualar la duresa dels suïssos. Guàrdia va ser vital aturant accions clares i l’equip va retallat la diferència. Franco, fins i tot, va tenir un xut en l’últim atac per fer el 36-34.

Queda una eliminatòria oberta però difícil, però està clar que haurem de millorar coses