Victòria amb intermitències

Handbol. El Barça torna al Palau Blaugrana en la lliga de campions amb un triomf contra el Motor Zaporíjia. Fa un bon joc, però també comet errades que mantenen vius els ucraïnesos

Barça 36 Motor Zaporíjia 25

BARÇA:Pérez de Vargas, Janc (1), Mem (8), Fàbregas (4), Petrus (1), Zein (1) i Makuc (3) –set inicial–; Frade (2), Lángaro (3), Ángel Fernández (3), Richardson (4), Aleix Gómez (4, 2p), Martí Soler (2), Artur Parera i Maciel (p.s.).MOTOR ZAPORÍJIA:Komoc, Kozakecych (4, 4 p.), Sebetic (3), Bokhan (3), Malasinkas (1), Horiha (4) i Denisov –set inicial–; Pukhouski (6), Tilte (1), Molina, Vasiliev (3), Burzak, Kasai i Viunik (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-2, 6-2, 10-5,12-8, 13-10,16-13 (descans), 19-14, 22-16, 24-18, 28-20, 33-22 i 36-25.ÀRBITRES:J.K. Madsen i H. Mortensen (Dinamarca). Van excloure Mem, i Aleix Gómez, del Barça, i Molina, Horiha, Burzak i Sebetic, del Motor Zaporíjia.

El retorn del Barça al Palau Blaugrana en la lliga de campions va portar una altra victòria, aquest cop contra el Motor Zaporíjia ucraïnès per 36-25, però també un joc intermitent en què es van combinar molt bones accions amb errades lògiques en un inici de campanya i d’un nou projecte. Els homes de Carlos Ortega van demostrar que quan estan centrat i juguen amb intensitat es poden distanciar clarament i ràpidament en el marcador. També es va poder veure que s’han d’anar polint coses en atac i algunes errades en defensa, sobretot en la primera meitat, van permetre que els ucraïnesos continuessin dins del partit durant forces minuts.

El Zaporíjia va iniciar el partit centrat i es va avançar en el marcador amb un 1-2. El Barça va començar a rutllar i en el minut 6 es va situar al davant en el marcador i va dominar com va voler amb un parcial de 9-1 que el va situar amb set gols d’avantatge, 10-3. Després d’un temps mort de l’entrenador del Zaporíjia i d’alguns canvis, el conjunt ucraïnès va millorar en atac. En defensa el seu porter Komok va començar a fer bones aturades –vuit en la primera meitat–, i el Zaporíjia es va anar acostant a poc a poc fins a situar-se a només dos gols, 12-10, després d’un parcial de 0-3. Un temps mort del tècnic blaugrana, Carlos Ortega, i l’encert de Mem, que va anotar sis gols en la primera meitat, van tornar a impulsar els blaugrana i es va arribar al descans amb un curt 16-13.

Més consistència

En la segona meitat els blaugrana es van mostrar més consistents i es van tornar a distanciar en el marcador. En aquesta fase els gols del Barça van ser repartits i es va arribar a una màxima diferència de vuit gols, 24-16 en el minut 41. El Zaporíjia mai es va donar per vençut i en el darrer intent de continuar dins del partit va fer un parcial de 0-4, que es va iniciar amb una superioritat, i es va situar 24-20 en el minut 45. El Barça va decidir tancar definitivament el partit, i va respondre a aquest parcial dels ucraïnesos amb un altre de 5-0 (29-20) que va encaminar la victòria. L’entrenador del Barça va fer entrar en els darrers minuts els joves que completen l’equip, i amb el primer gol de Martí Soler en la lliga de campions –en va fer dos– es va arribar a la màxima diferència d’onze gols (33-22) a cinc minuts del final. Mem va ser el màxim golejador amb 8 gols, mentre que el porter visitant Komok va destacar amb 12 aturades.

El segon temps l’hem dominat d’inici a fi. Guanyar d’onze en la champions no és fàcil
Carlos Ortega
ENTRENADOR DEL bARÇA
L’equip ha treballat be en defensa, podíem haver trencat el partit en el primer temps. No ho hem fet per les nostres errades