Atletisme

Kenenisa Bekele assaltarà el rècord mundial de marató a Berlín

Fa dos anys es va quedar a només dos segons (2h01:41) de la plusmarca d’Eliud Kipchoge (2h01:39) aconseguida el 2018 en aquest mateix escenari

L’estrella etíop Kenenisa Bekele defensarà demà la victòria de fa dos anys en la marató de Berlín, quan es va quedar a únicament dos segons de la plusmarca mundial (2h01:41) que havia establert l’any anterior el kenyà Eliud Kipchoge en aquest mateix escenari (2h01:39). Tot i que en la roda de premsa prèvia Bekele no va fer referència explícita al rècord mundial, sembla clar que és un dels seus objectius. “M’he preparat bé, però la pandèmia no ha fet fàcil en aquests dos últims anys. El 2019 no estava clar si podia córrer tant ràpid. Aquesta vegada tinc més confiança i ho faré el millor que pugui”, va explicar el fondista, que fa nou mesos va passar la Covid-19. En el circuit de la marató de Berlín ja s’ha superat la plusmarca mundial de la distància onze vegades i no seria estrany que la dotzena pogués ser demà.

Més enllà de Bekele, el cartell de la marató berlinesa aplega fins a deu corredors amb registres inferiors a 2h10. En aquest sentit, destaca el també etíop Guye Adola, que el 2017, rere Kipchoge, es va convertir en el debutant en córrer més ràpid una marató, amb 2h03:46.

En la prova femenina, la gran candidata a la victòria és l’etíop Hiwot Gebrekidan, líder mundial de l’any després del triomf a Milà (2h19:35). Les seves compatriotes Shure Demise (2h20:59) i Helen Tola (2h21:01) també acrediten registres inferiors a 2h22. La marató de Berlín, la primera de les sis Majors que obre les portes als corredors populars, tindrà 25.000 participants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)